In primul sau interviu acordat presei din Romania, ambasadorul Francois Saint-Paul vorbeste despre cazul tanarului rom linsat zilele trecute la Pierrefitte-sur-Seine. In contextul in care, ieri, seful diplomatiei romane a cerut Frantei o ancheta "impartiala si independenta", replica diplomatului francez este: "Am toata increderea in autoritatile franceze, in justitia franceza, in politia judiciara din Franta".

Intr-un interviu acordat in exclusivitate RFI Romania, ambasadorul Francois Saint-Paul a vorbit pentru inceput despre linsajul tanarului rom in Franta.

"Inainte de toate, as vrea sa impartasesc cu ascultatorii RFI emotia personala fata de acest act de agresiune barbar. Autoritatile franceze au reactionat la cel mai inalt nivel. Presedintele, prim-ministrul, ministrul de Interne. Facem tot ce ne sta in putinta, ancheta judiciara continua si la acest capitol nu putem spune mai multe pentru ca trebuie sa-i lasam pe investigatori sa-si faca treaba. Am insa incredere in justitia franceza si in politia judiciara. Adaug si ca victima, care este intr-o stare grava, e tratata precum un cetatean francez, in unul din cele mai bune spitale din Paris. Cred ca doctorii fac totul pentru a-l salva.

Continuarea pe www.rfi.ro