Un ofiter de la Directia Politiei Rutiere este cercetat penal, dupa ce colegii sau au descoperit ca acesta conducea cu un permis fals, in conditiile in care nu a avut niciodata un astfel de document, potrivit unor surse din Politie.

Conform surselor citate de Mediafax, ofiterul Augustin Capalnas, de la Directia Politiei Rutiere, avea atributii legate de educatia rutiera. La un moment dat, acesta ar fi vrut sa se mute pe o alta linie de munca si a fost nevoit ca, printre alte documente, sa faca si dovada faptului ca detine permis de conducere.

In acest context, politistul ar fi recunoscut in fata colegilor sai ca nu are permis. Acestia l-au intrebat cum a condus pana acum, atat masina de serviciu cat si autoturismul personal, iar Capalnas ar fi aratat un permis care nu era al lui, au precizat sursele citate.

Potrivit unor oficiali din Politia Romana, ofiterul este inca in functie, acesta fiind in prezent in concediu medical. Pe numele lui Capalnas a fost deschis un dosar penal.

Ofiterul de la Directia Rutiera care avea permis de conducere fals este cercetat disciplinar, in urma unui control intern facut de Politia Romana la sfarsitul lunii februarie fiind sesizat si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia Control Intern, a efectuat verificari la Directia Rutiera inca din data de 28 februarie a.c., cu privire la situatia unui ofiter fata de care s-a constat ca nu detinea permis de conducere", arata miercuri Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca, la finalizarea verificarilor, a fost inceputa cercetarea disciplinara a ofiterului si a fost sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Augustin Capalnas a absolvit, in 1996, cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, iar incepand cu 1994, timp de aproape zece ani, a fost arhidiacon la Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia.

Capalnas a fost si sofer al fostului arhiepiscop de Alba Iulia, IPS Andrei, in prezent Mitropolit al Clujului.

In 2004, Augustin Capalnas a devenit politist, fiind ofiter de relatii cu publicul la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca. In 2006, Augustin Capalnas a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, functie pe care a ocupat-o timp de peste un an.

Reprezentantii Politiei Judetene Cluj au declarat, miercuri, pentru corespondentul Mediafax, ca Augustin Capalnas nu a desfasurat activitati in cadrul IPJ Cluj, astfel ca nu au ce informatii sa ofere despre acest caz.

De asemenea, solicitat sa furnizeze un punct de vedere oficial privind modul in care a fost angajat ofiterul de politie Augustin Capalnas in cadrul inspectoratului, daca acesta a folosit autoturismele de serviciu sau daca la angajare in dosarul acestuia s-a verificat valabilitatea permisului de conducere, Biroul de Presa al IPJ Alba a refuzat sa ofere informatii.

Contactati telefonic, reprezentantii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au refuzat si ei sa comenteze acest caz pe motiv ca Augustin Capalnas nu mai este angajat al institutiei, iar cand a fost, arhiepiscopia era condusa de un alt arhiepiscop.