Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, solicita Camerei Deputatilor sa comunice cazurile de ridicare a imunitatii si pe cele de incompatibilitate si conflicte de interese din perioada 1 ianuarie - 15 martie, ca urmare a cererii Comisiei Europene, informeaza Agerpres.

Cazanciuc precizeaza intr-o scrisoare adresata presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ca Romania are obligatia de a transmite CE un raport privind progresele realizate in vederea atingerii obiectivelor de referinta MCV.

El arata ca CE a solicitat ca in cadrul raportului sa fie evidentiate, cu precadere, urmatoarele informatii, pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie: cazurile de ridicare a imunitatii, cu indicarea numelui parlamentarului in cauza, data la care a fost formulata solicitarea, data deciziei Camerei Deputatilor, eventualele argumente pentru ridicarea imunitatii sau, in cazul in care solicitarea nu a fost solutionata favorabil, motivele care au stat la baza refuzului; cazurile de incompatibilitate si conflicte de interese si modalitatea in care Camera Deputatilor a tratat aceste cazuri si consultarile publice si a institutiilor interesate, in cazul modificarilor legislative cu impact asupra statutului parlamentarilor si alesilor locali.

El solicita Camerei sa-i comunice aceste date pana la 17 martie. Cazanciuc arata ca raportul autoritatilor romane va constitui baza pentru pregatirea viitoare misiuni de evaluare a CE, care va avea loc in perioada 1-3 aprilie.

Scrisoarea ministrului Justitiei a fost analizata, marti, de Biroul permanent al Camerei Deputatilor, care a decis transmiterea documentului catre Comisia juridica a acestui for legislativ