Cel putin 22 de persoane au fost ranite la bordul unui autocar inmatriculat in Romania, care a iesit de pe autostrada M6 in apropiere de Mohacs, in sudul Ungariei, vineri seara, informeaza Mediafax. Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Sanatatii, s-a dispus trimiterea de urgenta in Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici si un asistent

UPDATE 3 Cei trei romani raniti in urma accidentului rutier in care a fost implicat un autocar romanesc vineri seara in Ungaria, doi adulti si un minor, nu prezinta leziuni grave, care sa le puna viata in pericol, informeaza Ministerul Afacerilor Interne dupa evaluarea efectuata la fata locului in cele doua spitale din Pecs si Mohacs, unde au fost transportati ranitii.

UPDATE 2"Conform datelor transmise recent la Departamentul pentru Situatii de Urgenta de echipa consulara aflata in Ungaria si a verificarilor efectuate asupra cetateniei persoanelor aflate in autocarul romanesc implicat vineri seara intr-un accident pe autostrada M6 din aceasta tara, rezulta ca, din cei 22 de raniti, numai 3 sunt romani", informeaza Ministerul Afacerilor Interne

UPDATE1 Raed Arafat a declarat, la B1 TV, ca doar trei pasageri sunt romani, iar restul sunt cetateni maghiari care calatoreau cu autocarul inmatriculat in Romania.

"Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne si a Ministerului Sanatatii, s-a dispus trimiterea de urgenta in Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici si un asistent, condusa de catre medicul sef SMURD pe Regiunea Vest, precizeaza MAI intr-un comunicat remis redactiei. Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de catre atasatul de afaceri interne despre faptul ca in jurul orei 20,15, pe autostrada M6, in judetul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier in care a fost implicat un autocar romanesc. Din primele informatii obtinute rezulta ca 22 de persoane sunt ranite, dintre care trei se afla intr-o stare mai grava, fiind transportati la unitatile spitalicesti din zona. Pana in prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetatean roman. In functie de evaluarea completa a situatiei medicale a celor 22 de persoane se va lua hotararea aducerii acestora in tara sau continuarea tratamentului de specialitate in Ungaria. Totodata, Politia Arad a trimis o echipa pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani si al autoritatilor maghiare care efectueaza cercetarea la fata locului. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al atasatului de afaceri interne roman in Ungaria se va mentine legatura cu autoritatile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situatia cetatenilor romani. Dupa obtinerea informatiilor exacte privind identitatea persoanelor ranite, autoritatile romane vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecaruia dintre accidentati. Datele prezentate pot suferi modificari in functie de evolutia situatiei", se arata in comunicatul citat.", precizeaza MAI intr-un comunicat remis redactiei.

Anett Kasza a declarat ca la bordul vehiculului se aflau atat adulti, cat si copii. Trei persoane au fost ranite grav, iar 19 au rani usoare. Toti ranitii au fost spitalizati.

Pal Gyorfi, purtatorul de cuvant a serviciului national de ambulanta a declarat ca la bordul vehiculului erau 19 adulti si trei copii, inclusiv un bebelus in varsta de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat ca doar patru-cinci persoane au suferit rani mai grave.

Autoritatile au inchis tronsonul de autostrada pe care a avut loc accidentul pentru operatiunile de salvare. Autocarul a lovit parapetul si a cazut intr-un canal adanc de zece metri de pe marginea drumului, rasturnandu-se pe o parte.

Pe 23 iunie un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o praspatie in Muntenegru. In urma accidentului si-au pierdut viata 18 persoane, iar alte 29 au fost ranite.