Pe numeroase artere rutiere din zonele aflate sub atentionarea meteorologica de viscol se circula ingreunat la aceasta ora din cauza carosabilului umed, fiind posibil sa apara si poleiul, aceleasi conditii dificile fiind inregistrate si pe autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti, A2 Bucuresti-Constanta si A3 Bucuresti - Ploiesti, anunta Centrul Infotrafic.

Din cauza temperaturilor in continua scadere este foarte posibil ca in scurt timp sa apara poleiul.

"Mare atentie trebuie sa manifeste conducatorii auto care acum se deplaseaza pe autostrazile A1 Bucuresti - Pitesti, A2 Bucuresti - Constanta si A3 Bucuresti - Ploiesti, ale caror suprafete carosabile sunt umede, pe anumite portiuni existand si un strat de zapada amestecata cu material antiderapant", se arata in informarea politistilor rutieri, potrivit Agerpres.

Aceleasi conditii dificile de trafic se intalnesc si pe DN1 Bucuresti - Ploiesti, DN1A Cheia - Sacele, DN2 Urziceni - Buzau, DN3 Bucuresti - Slobozia, DN5 Bucuresti - Giurgiu si DN6 tronsoanele Bucuresti -Alexandria si Strehaia - Turnu Severin.

Pentru situatia drumurilor din tara puteti accesa si site-ul CNADNR.

Autoritatile navale din Republica Serbia au luat vineri masura inchiderii traficului fluvial pe Dunare, in perimetrul portului Veliko Gradiste din cauza vitezei mari a vantului, informeaza Agerpres. Toate navele aflate in mars pe Dunare au fost trase la adapost pentru a se evita accidentele care pot avea loc din cauza cosavei, vant intens care atinge in zona intre 25 si 30 metri/secunda.

Convoaiele de nave care aveau drept destinatie localitati situate in amonte de Moldova Veche au fost oprite in porturile Orsova si Golubat, iar cele care navigau in aval au fost ancorate la Novi Sad.

In cazul in care in sectorul romanesc al Dunarii, intre Bazias si Orsova, vantul va bate cu 13 metri/secunda si Capitania Zonala Drobeta Turnu Severin va emite un aviz catre navigatori pentru oprirea circulatiei fluviale.

Capitala si zece judete din sudul tarii sunt, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la aceeasi ora, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.

Ministerul Transporturilor (MT) anunta, in contextul avertizarilor de ninsori si viscol valabile pana duminica seara, ca la nivelul institutiei a fost constituit Comandamentul de iarna si ca in situatii speciale ar putea fi dispusa inchiderea unor rute.

"Este important sa mentionam ca indeplinirea acestei misiuni de interventie se realizeaza in conditiile unor intemperii normale de sezon, urmand ca situatiile speciale, determinate de cantitatea si durata ninsorii, sa fie tratate special, impreuna cu alte masuri ce tin de siguranta calatorilor, mergand pana la inchiderea unor rute", se mai arata intr-un comunicat de vineri remis MEDIAFAX de MT.

MT precizeaza ca s-au luat masuri de pregatire la CFR Infrastructura (ce se coordoneaza cu CFR Marfa si CFR Calatori), la Administratia Fluviala a Dunarii de Jos - RA Galati (ce intervine pentru asigurarea navigatiei pe Dunare) si la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul "Henri Coanda" si Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucuresti, Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta si Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara.