Ministerul Afacerilor Interne sustine, intr-un comunicat de presa, ca actiunea jandarmilor la protestele de duminica seara din Bucuresti a fost legala si "graduala", ca raspuns la "escaladarea faptelor de violenta".

"Ministrul Afacerilor Interne apreciaza ca manifestarea neautorizata de aseara a blocat o parte din arterele centrale ale Bucurestiului, afectand ordinea publica si siguranta cetatenilor, ceea ce a impus dispunerea unor masuri de limitare a perimetrului de desfasurare a protestului", se arata in comunicat.

In continuare, MAI isi reafirma pozitia ca aceste manifestari neautorizate trebuie sa respecte principiul constitutional al neincalcarii drepturilor si libertatilor celorlalti cetateni.

"Respectam dreptul la libera exprimare a oricarui cetatean, dar nu putem sa nu constatam ca unii dintre aceia care invoca nerespectarea principiilor democratice sunt cei care incalca, cu buna stiinta, normele legale, provocand fortele de ordine si incitand la violenta.

Niciodata violenta nu trebuie sa reprezinte o solutie pentru protestatari, si nici pentru fortele de ordine publica, care au ca principala misiune aplicarea ferma a legii si mentinerea ordinii de drept".

Inspectorul general al Jandarmeriei Romane a declarat ulterior, intr-o conferinta de presa, ca nu are ce sa isi reproseze referitor la interventia de duminica seara: "Institutia pe care o conduc a actionat legal".

Referitor la incidentul cu reporterita B1 TV, careia nu a dorit sa ii raspunda la intrebari in fata Guvernului, Olaru a precizat ca nu putea sa ofere explicatii in timp ce coordona misiunea:

"Reprezentantul unei televiziuni dorea sa dau aseara explicatii. Era fara sens ca eu cel care conduceam dispozitivele sa dau explicatii".

El a adaugat si ca purtatorul de cuvant nu putea raspunde la toate telefonele presei, intrucat "este singur" si poate raspunde doar la cate un telefon.