Procurorii extind cerectarile in Reteaua Pavaleanu, fiind urmarita penal si Fabioara Ionescu, presedinta Organizatiei de Femei a PSD Prahova, administrator public in Consiliul Judetean condus de Mircea Cosma, liderul PSD Prahova.

Fabioara Ionescu, presedinta Organizatiei de Femei PSD PrahovaFoto: Ziarul Prahova (ziarulprahova.ro)

Potrivit unui comunicat emis luni de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pe 15 noiembrie, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Fabioara Ionescu, acuzata de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani.

Cercetarile fac parte din dosarul mai amplu de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro in care este arestat preventiv fostul consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu.

Conform procurorilor, Fabioara Ionescu, in timp ce era si director general al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie aflata in proprietatea CJ Prahova, "a coordonat activitatea si a efectuat platile catre: SC A. D. S.R.L. Ploiesti, S.C. K. I. S.R.L. Ploiesti, S.C. R. M.S.R.L. Ploiesti, S.C. K. P. D. S.R.L., S.C. S&S W.A. S.R.L., in suma totala de 730.289 lei".

Actiunile sefei prahovencelor social-democrate au condus la "influentarea negativa a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat", mai spus anchetatorii.

Printr-un lant comercial fiscal si prin operatiuni bancare succesive, mai departe, suma de 730.289 lei a fost retrasa in numerar de inculpata Victoria Enica, arestata si ea preventiv.

Direct sau prin interpusi, Enica i-a predat banii altui inculpat, Razvan Alexe, arestat si el preventiv, conform procurorilor.

Alexe este un cunoscut al deputatului PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.

De asemenea, Vlad Cosma este fratele notaritei Andreea Cosma, urmarita penal si ea in dosarul initial, de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro, in care a fost arestat preventiv fostul consilier din Secretariatul General al Guvernului (SGG) Marcel Pavaleanu.

In total, cel putin 9 persoane sunt urmarite penal in acest dosar si in alte cazuri conexe.

Actualizare: Reteaua Pavaleanu-Alexe si legaturile cu familia presedintelui CJ Mircea Cosma

Pe masura ce procurorii isi extind cercetarile, dimensiunile Retelei Pavaleanu-Alexe se extind si ele, cu legaturi directe la membri ai familiei presedintelui CJ Prahova si al organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma. Afacerilor anchetate de procurori, in dosare disjunse, ating acuzatii de evaziune fisacala, spalare de bani, santaj, privind contractele de lucrari publice din judetul Prahova, dar si incercari de import de substante toxice de pe nava Flaminia, dupa cum relata HotNews.ro.

Reteaua actualizata si ramificatiile sale:

 • Administratorul public al CJ Prahova Fabioara Ionescu era director general al SC Ploiesti Industrial Parc SA, companie aflata in proprietatea CJ Prahova, la data comiterii fatelor, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Curtii de Apel Pliiesti. Platile efectuate de Fabioara Ionescu, in presupusul circuit de evaziune fiscala si spalare de bani invocat de procurori ajungeau la Razvan Alexe, potrivit acestora.
 • Razvan Alexe, catalogat drept interlop de o parte a presei prahovene, a fost arestat preventiv, in 13 noiembrie, pentru ca ar fi luat bani de la o firma pentru a facilita obtinerea de contracte publice cu CJ Prahova, conform DNA. Potrivit procurorilor anticoruptie, Alexe lua banii folosind ca paravan o alta firma, Marconstruct Company SRL, care a apartinut fostului consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, pana in 21 ianuarie 2013.
 • De asemenea Razvan Alexe detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
 • La randul lui, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
 • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
 • Revenind la Fabioara Ionescu, aceasta este presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Prahova si vicepresedinte al PSD Prahova, organizatie condusa de Mircea Cosma, liderul CJ Prahova.
 • Razvan Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
 • Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre Razvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
 • HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
 • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
 •  De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
 • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:

DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro