Razvan Alexe, retinut de procurori intr-un nou dosar, de trafic de influenta, lua bani de la patronul unei firme, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pentru a-i facilita societatii atribuirea de contracte de lucrari publice in judet, insa in aceasta schema era folosita ca paravan firma Marconstruct Company, sustin procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Prahova in referatul de arestare preventiva a lui Alexe.

Marcel Pavaleanu si Razvan AlexeFoto: altphel.ro

Marconstruct Company apartinea 100% fostului consilier din Secertariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, si el arestat preventiv, insa intr-un alt dosar, de evaziune fiscala si spalare de bani, cu prejudiciu de 35 de milioane de euro.

In total, Razvan Alexe a luat 5,2 milioane de lei (circa 1,16 milioane de euro) de la firma pe care ar fi ajutat-o, sustin procurorii DNA. Alexe nu lua banii direct, ci prin firma-"bidon" Marconstruct Company, careia societatea de constructii favorizata ii subcontractase fictiv lucrarile, mai arata anchetatorii.

"In perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, respectiv presedintele Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala - denuntator in cauza - sume de bani totalizand 5.204.005 lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

  • Pavaleanu putea opera pe conturile firmei-bidon in timp ce era consilier la Guvern

Asadar, firma lui Pavaleanu ar fi fost folosita in presupusa schema de trafic de influenta in perioada 2012-2013, iar din declaratia de avere a fostului consilier al Secretariatului General al Guvernului rezulta ca acesta si-a vandut firma abia in 21 ianuarie 2013.

Din referatul procurorilor rezulta, practic, ca fostul consilier SGG si presedinte al PSD Plopeni, Marcel Pavaleanu, era inca administrator si proprietar al firmei-bidon Marconstruct Company in timp ce aceasta era folosita de Razvan Alexe in prezumtiva schema de trafic de influenta.

Exact in 21 ianuarie 2013, cand si-a cedat firma, Pavaleanu era numit consilier la Guvern, post pe care l-a ocupat pana in mai 2013, potrivit informatiilor oficiale transmise de Palatul Victoria catre HotNews.ro. Pavaleanu si-a vandut firma unei co-inculpate din dosarul de spalare de bani si evaziune de 35 de milioane de euro, Cecilia Stroe, conform declaratiei de avere a fostului presedinte al PSD Plopeni.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sustin, insa, ca Marcel Pavaleanu si-a mai pastrat insa dreptul de a opera pe contul firmei Marconstruct inca o luna in paralel cu calitatea sa de consilier la Guvern (pana in 25 februarie 2013, mai exact).

In noul dosar de trafic de influenta, miercuri, procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Alexe Razvan. Avand in vedere insa ca valoarea sumei ce face obiectul infractiunii de trafic de influenta atrage competenta de solutionare a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in cursul zilei de 13 noiembrie 2013, cauza a fost declinata de la Curtea de Apel Ploiesti la DNA, precizeaza magistratii anticoruptie.

Legaturile Alexe-Pavaleanu-familia Cosma

Marcel Pavaleanu are legaturi evidente cu Razvan Alexe, pe care presa locala prahoveana il catalogheaza drept interlop, insa cercul relational ajunge si la deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, asa cum a mai scris HotNews.ro:

  • Razvan Alexe detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  • De asemenea, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  • Pavaleanu a fost administrator (si proprietar) al S.C. Marconstruct Company S.R.L  in perioada 2011-2013 (conform propriului sau CV). Potrivit DNA, Marconstruct este firma prin care Razvan Alexe ar fi luat spaga pentru a favoriza o alta firma de constructii in obtinerea de contracte cu Consiliul Judetean Prahova, condus de Mircea Cosma.
  • Razvan Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  • Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre Razvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  • HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  •  De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:

Procurorii: Razvan Alexe, retinut pentru trafic de influenta. Lasa sa se inteleaga ca intervine la persoane cu putere de decizie din Consiliul Judetean Prahova. Dosarul a fost preluat de DNA

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro