Universitatile de medicina si farmacie vor organiza duminica, 17 noiembrie, o noua sesiune a concursului de rezidentiat, la concurs inscriindu-se 5.102 de tineri absolventi, pe 3.879 locuri si posturi, a anuntat Ministerul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Cei mai multi medici tineri, 3.857, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 964 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 281 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

La fel ca si in anii anteriori, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Duminica, la ora 8,30, candidatii trebuie sa fie prezenti la salile specificate in listele publicate, cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul asupra lor, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.