Fostul sef al Brigazii de de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi cercetat in continuare in stare de arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de procurori ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Mediafax. Decizia instantei supreme, luata miercuri seara, este definitiva.

Traian Berbeceanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

La judecarea recursului, Berbeceanu a declarat ca nu deconspirat niciuna dintre perchezitiile in legatura cu care este acuzat de procurorii DIICOT, subliniind ca este nevinovat.

"Cei aflati in gruparea informatorilor se intalnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infractional. Politistii desfasoara o activitate foarte periculoasa si asa se ajunge la marile dosare ale DIICOT", a spus Berbeceanu, in fata judecatorilor instantei supreme.

El a adaugat ca orice politist care vrea sa retina cat mai multe informatii inregistreaza discutiile pe care le poarta cu asa-zisele surse.

"Eu le inregistram cu reportofonul. (...) M-am intalnit cu ei pentru a obtine informatii. Ei ma cautau, ei veneau la mine. M-am intalnit cu informatorii caracterizati si nominalizati de unitatea de politie din care faceam parte, cat si cu alte surse informative care nu erau nominalizate in scriptele Politiei", le-a mai spus Berbeceanu judecatorilor, cerandu-le sa-i dea posibilitatea de a se apara in stare de libertate.

Fostul sef al BCCO Alba Iulia a mai spus, in acelasi context, ca intalnirile cu ambele categorii de persoane se desfasurau intr-un cadru conspirat, in locuri cat mai "dosnice si intunecate" si pe o perioada cat mai scurta.

De cealalta parte, procurorul prezent la judecarea recursului a cerut instantei sa respinga actiunea lui Berbeceanu, pe motiv ca este neintemeiata.

"Berbeceanu a pozat in fata dumneavoastra in pozitia de victima. Din agenda gasita in masina lui reiese faptul ca pe el il preocupa "trimiterea la procurori doar a dosarelor cu fraieri". Nu i se neaga performantele profesionale. Faptul ca se afla in boxa acuzatilor este o consecinta directa a activitatii acestui inculpat", a spus procurorul.

Reprezentantul Ministerului Public a mai precizat ca Berbeceanu primea de la stat 2.000 de lei pe luna pentru a plati chiria unui apartament in care, de fapt, nu locuia.

Imediat dupa finalizarea dezbaterilor de la instanta suprema, Traian Berbeceanu a fost dus la sediul DNA, pentru a fi audiat in legatura cu afirmatiile dintr-o scrisoare atribuita acestuia si data publicitatii dupa retinerea sa, in care se relata ca dosarul lui ar fi unul "fabricat".

Fostul sef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.