Premierul Victor Ponta a fost intrebat de ziaristi, luni, la Iasi, cine isi asuma raspunderea pentru un eventual esec al privatizarii CFR, dar a preferat sa raspunda indicand ca "foarte multi ziaristi basisti" cereau in trecut sa nu se privatizeze compania, pentru ca acum sa afirme ca un esec ar fi "o mare catastrofa".

"Imi aduc aminte ca foarte multi jurnalisti basisti spuneau sa nu dam CFR, ca e o catastrofa. Acum, daca nu-l dam e o mare catastrofa. Este exact ca in bancurile cu basca fara basca", a comentat primul ministru, adaugand ca nici presedintele Traian Basescu "nu putea sa doarma in august ca dam CFR".

Intrebat daca este de acord cu desecretizarea contractului de privatizare, ceruta de omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza compania GFR, castigatorul licitatiei, Victor Ponta a raspuns: "Nu cunosc contractul, nu e treaba mea ca prim ministru, nici macar a ministrilor. Sunt convins ca nu e nimic de ascuns".

In acest context, in urma intrebarilor ziaristilor, Victor Ponta l-a acuzat din nou pe Traian Basescu ca da ordine procurorilor.

"Mi se pare absolut anormal ca presedintele tarii da tot timpul indicatii procurorilor. Ultima oara le-a dat indicatii nu stiu ce sa faca la CFR. Acest lucru denota ca inca nu intelege ce se intampla in Romania. I-a intrat in sange asta sa dea ordine procurorilor si cred ca e un lucru foarte rau", a comentat el.