Premierul Victor Ponta l-a numit miercuri seara pe procurorul Lucian Papici "marele basist, morarist, macovist", care a facut "dosare politice" in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, si a sustinut ca acesta nu a fost demis de Tiberiu Nitu, ci "i s-a terminat mandatul".

Victor PontaFoto: AGERPRES

Victor Ponta a sustinut, la Romania TV, ca a aflat din presa despre revocarea acestuia din functia de sef al Sectiei I a DNA. "Am intrebat: pe cine ati demis? Nu am demis dom'le pe nimeni, i s-a terminat mandatul. Sa-i tinem pe toti doar ca sa nu se supere Macovei si toata gasca?", a declarat seful Executivului.

De notat ca Ponta nu a fost intrebat de moderatori despre revocarea din functie a procurorului Papici, la scurt timp dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca dosarul lui Liviu Dragnea a fost finalizat si urmeaza sa fie trimis in judecata, ci s-a referit singur la acest subiect.

Intrebat cum comenteaza faptul ca acesta a fost revocat la doua saptamani dupa ce fusese delegat pe aceasta functie tot de procurorul general Tiberiu Nitu, Ponta a sustinut ca aceasta delegare fusese facuta tocmai pentru a avea timp sa termine dosarul lui Liviu Dragnea.

"Ii prelungise mandatul tocmai ca sa termine dosarul, dar el scria in fiecare zi un editorial la Evenimentul Zilei cu (ziaristul) Mircea Marian. Si-a terminat mandatul, ce stam sa plangem?".

Victor Ponta a acuzat o "propaganda a lui Macovei" in ceea ce priveste "demisia" acestuia, subliniind ca lui Lucian Papici "i s-a terminat mandatul".

"Sa mai stea procuror simplu, sa mai faca si el un dosar, ca sefi din astia pusi de Basescu care trebuie sa stea inca o suta de ani... Sta si el procuror simplu, ca nu l-a nascut sef. S-a terminat si cu dosarul, l-a trimis la dna Kovesi, pa, la revedere. De ce sa-i tinem pe toti basistii dupa ce li s-a terminat mandatul?", a comentat Ponta.

Acesta a subliniat ca sustine in continuare ca Daniel "Morar, cu Papici si ai lui, au facut dosare politice, cand au luat oamenii si i-au pus sa jure cu mana pe Biblie ca au votat la referendum".