Comisia Regionala a Parlamentului European aproba ca Romania sa beneficieze de inca un an pentru a cheltui fondurile UE
"Am primit o veste foarte buna pentru Romania: Comisia Regionala a Parlamentului European a adoptat propunerea Comisiei si Consiliului de a accepta regula ᅡN plus treiᅡ pentru Romania si Slovacia. Aceasta este o veste foarte buna pentru noi, ultimul pas va fi votul in plenul Parlamentului European. Romania va avea astfel oportunitatea de a utiliza mai bine resursele financiare pentru perioada 2007-2013 si de a se pregati mai bine pentru perioada 2014-2020", a anuntat Ponta, aflat in vizita oficiala in Lituania, tara care detine presedintia semestriala a Uniunii Europene.
In luna mai, premierul a anuntat ca Romania, alaturi de Slovacia, ar putea beneficia de un an in plus pentru a cheltui fondurile disponibile pentru perioada 2007-2013, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene ce ofera o mai mare libertate de a cheltui si de a solicita bani de la UE, precum si reducerea riscului de pierdere a sumelor.
"Este propunerea oficiala a Comisiei privind acordarea pentru Romania si Slovacia a unui sistem special de absorbtie a fondurilor de coeziune disponibile in perioada 2007-2013 pe sistemul ᅡN plus treiᅡ. De fapt, mai castigam un an in care putem depune proiecte, practic putand sa recuperam anii 2010-2011, care au fost pierduti pentru accesarea de fonduri europene, si in acest fel pericolul de dezangajare a unor fonduri este, sa zic, indepartat, iar posibilitatea noastra de a avea un grad de absorbtie finala, mult mai mare decat credeam in acest moment, devine efectiva", a spus atunci.Ponta.
Si presedintele Traian Basescu declara atunci ca, prin aceasta concesie acceptata de Consiliul European, Romania va putea evita dezangajarea a cel putin 4 miliarde de euro din fondurile de coeziune alocate in actualul exercitiu bugetar, 2007-2013.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Adica , hai sa-i lasam pe incapabilii aia inca un an ca tot n-o sa reuseasca sa faca mare branza.
Cit timp se ocupa statul de alocarea fondurilor europene, n-o sa fim in stare sa le cheltuim. Coruptie, nepasare, birocratie, prostie. Statul e cea mai slaba firma de investitii, cu cele mai dezastruoase rezultate, imposibil de controlat si corectat. Intotdeauna statul va investi si va cheltui mult si prost. Statul n-ar trebui sa investeasca decit in securitate nationala si-atit. Nici un partid nu poate schimba functionarimea, nici un partid nu poate stapini jungla legislativa.