Cele 13 persoane de la Universitatea Maritima Constanta, retinute pentru fapte de coruptie sunt prezentate vineri instantei cu propunere de arestare preventiva.

Un profesor, 11 studenti si o alta persoana au fost retinuti joi de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel, in urma anchetei efectuate la Universitate cu privire la infractiuni de coruptie privind promovarea unor examene.

Biroul de informare publica si relatii cu presa al Parchetului Curtii de Apel Constanta a anuntat, joi dupa-amiaza, ca in aceast caz au fost facute patru perchezitii domiciliare, carora li se adauga perchezitiile de la sediul institutiei.

"Procurori ai Parchetului Curtii de Apel Constanta, impreuna cu ofiteri DGA, efectueaza perchezitii domiciliare la patru persoane suspecte si in cadrul Universitatii Maritime Constanta, cu privire la comiterea infractiunilor de coruptie, in referire la fraudarea examenelor din sesiunile iunie si septembrie 2013. In functie de evolutia anchetei, urmeaza sa fie comunicate date de interes public", se mentioneaza in comunicatul Parchetului, fara a fi oferite alte precizari.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, insotiti de trupe speciale, au descins, joi dimineata, la Universitatea Maritima din Constanta, cadre didactice ale institutiei fiind suspectate de luare de mita, afirmau surse judiciare. Potrivit acestora, ar exista mai multe plangeri in legatura cu fraudarea unor examene, iar anchetatorii verifica o serie de acte si cataloage. Intre suspecti ar fi mai multe cadre didactice, dar si studenti, fiind vorba despre fraudarea unor examene din sesiunea a doua, dar si de licenta.

Conform surselor citate, mai multe perchezitii ar fi fost facute si la locuintele unor profesori ai Universitatii Maritime.