Consilierii generali se intrunesc miercuri, de la ora 12:00, in sedinta, pentru a anula referendumul privind cainii comunitari, care ar fi trebuit sa aiba loc pe 6 octombrie. Pe ordinea de zi se afla un singur punct, si anume proiectul de hotarare pentru abrogarea hotararii CGMB 235/2013 privind aprobarea organizarii referendumului local cu privire la gestionarea cainilor fara detinator din municipiul Bucuresti, scrie Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat marti ca va propune in sedinta de indata a CGMB ca referendumul privind maidanezii sa se anuleze.

''Avem astazi o lege care raspunde in mare parte solicitarilor noastre si care ne permite sa lucram. Pentru ca Parlamentul a actionat prompt, la solicitarea noastra, am invitat liderii de grup din CGMB, i-am consultat si au fost de acord, i-am anuntat convocarea sedintei de indata pentru maine (n.r. miercuri) pentru anularea referendumului. Sper ca legea sa devina functionala rapid, sa fie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial ca sa putem actiona in baza ei. De astazi a crescut semnificativ capacitatea de capturare si echipele care actioneaza in teren'', a spus Oprescu, intr-o declaratie sustinuta la Primaria Capitalei.

Proiectul de lege privind cainii fara stapan a fost adoptat marti de plenul Camerei Deputatilor cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi impotriva si 20 de abtineri.

Actul normativ prevede prelungirea de la sapte la 14 zile lucratoare a termenului in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat gratuit. Dupa cele 14 zile, autoritatea locala poate decide eutanasierea cainilor sau prelungirea sederii lor in adapost, cu conditia sa aiba resurse financiare pentru intretinerea padocurilor.