Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, ranit intr-un accident produs la sfarsitul saptamanii trecute in judetul Sibiu, a fost transferat sambata la Spitalul Floreasca din Capitala, a declarat, pentru Mediafax, medicul Mircea Beuran.

Potrivit prof. Beuran, sef al Clinicii de chirurgie 2 de la Floreasca, pacientul a fost adus de la Spitalul Judetean Sibiu si internat la terapie intensiva, in stare stabila.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, declara vineri pentru Mediafax ca seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, a iesit de la terapie intensiva.

"Starea de sanatate a pacientului este buna. A iesit de la terapie intensiva si a fost mutat in Sectia Chirurgie. Acesta a fost operat pentru ruptura de splina si hemotorax, avand si mai multe coaste rupte. Pacientul este in continuare sub supraveghere", a spus Todarita.

Potrivit acestuia, fiul cel mic al ambadasorului este in continuare internat in Sectia Neurochirurgie, starea sa fiind stabila.

Sursa citata a mai precizat ca, la acel moment, medicii nu luau in calcul externarea celor doi pacienti.

Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, in 14 iulie, intr-un accident produs pe DN 1, in judetul Sibiu, dupa ce masina in care se afla, alaturi de sotie si de cei doi fii, a fost lovita de alt autoturism.

Astfel, masina in care se aflau ambasadorul si familia sa, inmatriculata in Austria, a fost lovita de un autoturism condus de o femeie de 28 de ani, care a vrut sa depaseasca neregulamentar un TIR.

In urma impactului, toate cele cinci persoane din cele doua masini au fost ranite. Cristian Istrate, sotia si fiul sau cel mare, in varsta de 23 de ani, au fost transportati la Spitalul Judetean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oras. Ulterior, fiul cel mare al diplomatului, ranit grav in accident, a murit la spital.

Politistii Serviciului Politiei Rutiere Sibiu au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa pe numele femeii de 28 de ani care a provocat accidentul.