Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminica, intr-un accident produs pe DN 1, in judetul Sibiu, dupa ce masina in care se afla, alaturi de sotie si cei doi copii, a fost lovita de un alt autoturism, transmite Mediafax.

UPDATE Diplomatul este operat duminica seara de medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, avand 'traumatisme multiple'. Fiul cel mare, in varsta de 21 de ani, a decedat in urma cu cateva ore, iar celalalt fiu, in varsta de 13 ani, si sotia sunt internati la Sectiile de Chirurgie, cu rani multiple, a declarat pentru AgerpresDecebal Todarita, purtatorul de cuvant al spitalului.

"Baiatul de 21 de ani a murit. A fost adus in coma la spital, dar a murit inainte sa mai fie operat, avand rani incompatibile cu viata. Tatal copilului (diplomatul Cristian Istrate n.r.) este in operatie de jumatate de ora, are traumatisme multiple, traumatism abdominal, cranio-cerebral, sotia acestuia este constienta, a suferit si ea un traumatism toracic", a mai spus Decebal Todarita.

Diplomatul, sotia si fiul decedat se afla la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, in timp ce celalalt fiu, in varsta de 13 ani este internat la Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din Spitalul de Pediatrie Sibiu, cu diagnosticul de 'politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut inchis, fara pierdere de cunostinta, contuzie coloana cervico-dorsala, posibil fractura de baza proces transvers stang vertebra T1, fisura metafiza proximala tibie stanga''.

"Fiul de 13 ani al diplomatului nu prezinta leziuni care sa-i puna viata in pericol si ramane internat in Clinica de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a spitalului pentru supraveghere si tratament", a declarat purtatoarea de cuvant a spitalului, Alina Mihaela Cozac.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, accidentul a avut loc pe DN 1, in zona localitatii sibiene Avrig.

"O femeie care conducea o masina inmatriculata in Bistrita a intrat in depasirea neregulamentara a unui TIR, moment in care din fata venea un autoturism care circula regulamentar. Cele doua masini s-au ciocnit, cinci persoane fiind ranite", a declarat Luciana Baltes.

Potrivit acesteia, in accident a fost ranita femeia care conducea masina inmatriculata in Bulgaria, dar si alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar, fiind vorba despre membri ai unei familii - sot, sotie si doi copii.

"Unul dintre copiii familiei are 14 ani si a ramas incarcerat in masina. Cel de-al doilea are 23 de ani, acesta fiind in stare grava", a spus Baltes.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului Mediafax ca in accident a fost implicat seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa oraganizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate.

Ambasadorul, sotia lui si cei doi copii se aflau intr-o masina inmatriculata in Austria, acesta fiind autoturismul lovit de masina condusa de femeia care a intrat in depasire.

Initial, oamenii legii nu au putut preciza care este identitatea persoanelor implicate in accident, ulterior stabilindu-se ca este vorba despre ambasadorul Cristian Istrate.

Ambasadorul, sotia si fiul sau de 23 de ani au fost transportati la Spitalul Judetean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oras.

La Spitalul Judetean Sibiu a ajuns si soferita care a provocat accidentul.

Potrivit medicilor din Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, tanarul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme si contuzii, starea sa fiind foarte grava.

Luciana Baltes a adaugat ca traficul in zona accidentului s-a desfasurat cu dificultate pentru o scurta perioada de timp.

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca sef al Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, a fost semnat de presedintele Traian Basescu in luna martie, dupa ce acesta a fost avizat in octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru functie.

Istrate a fost ambasador al Romaniei in Norvegia in perioada 2006-2011.