"Ma gandeam ce bine este sa fii presedinte, ca esti generos pe banii altora", a declarat premierul Victor Ponta, raspunzand astfel criticilor presedintelui Traian Basescu legate de scaderea numarului de burse pentru studentii din Republica Moldova. Se face gazoductul...ma rog, il facem din banii nostri, burse se dau mai multe, tot din banii nostri. Pacat ca Guvernul anterior nu a reusit sa faca nimic, nici sa mareasca numarul de vize, nici sa faca gazoductul cu Republica Moldova. Am avut o intalnire foarte buna cu premierul Leanca. Noi suntem cu treaba si cu munca, si premierul Leanca, si eu", a spus Ponta.

Reamintim ca Traian Basescu a calificat "socanta" propunerea premierului moldovean Iurie Leanca adresata premierului Victor Ponta pentru scaderea numarului de burse pentru studentii din Republica Moldova. "Raspunsul nostru, insa nu poate fi decat ca il marim (numarul de burse - n.red.), dand o sansa acestor tineri sa invete in Romania si apoi sa lucreze in Republica Moldova, fiindca Romania are niste obligatii morale fata de generatia tanara", a adaugat Basescu intr-un interviu pentru Romania Libera in preziua vizitei sale la Chisinau.

In schimb, Ponta spune ca "tot ce putem face pentru Republica Moldova vreau sa facem, nu din gura". "Cred ca, la cate declaratii au avut in ultimii noua ani, moldovenii erau mai bogati decat Qatar", a adaugat Ponta.

Legat de gazoductul Iasi-Ungheni, premierul a spus ca pe 27 august vor incepe lucrarile. Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, sustine ca lucrarile vor incepe chiar mai devreme. Pe 27 incep lucrarile cei din R.Moldova, a mai spus Nita.