In tara, vineri, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata in estul tarii si la munte, unde pe parcursul zilei vor fi innorari si pe arii extinse ploi cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, transmite Mediafax.

Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35 l/mp, mai ales in Moldova. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar astfel de fenomene se vor semnala local, cu precadere in zona de munte, in centrul si sud-vestul tarii. Temperaturile maxime se vor situa intre 17 si 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade.

La Bucuresti, vineri, cerul va fi temporar noros si vor fi posibile averse slabe si descarcari electrice, mai ales la inceputul intervalului si din nou spre seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 24...25 de grade, iar cea minima de 11...13 grade.

La munte, instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata unde pe parcursul zilei vor fi innorari si pe arii extinse ploi cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35 l/mp, cu precadere in estul Carpatilor Meridionali si in Carpatii Orientali.Temperatura aerului va fi in scadere usoara fata de intervalul anterior.

La mare, vineri, vremea va fi instabila si relativ normala termic. Cerul va fi temporar noros si vor cadea averse in general slabe, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 23 de grade, iar cele minime intre 14 si 15 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 12 si 17 grade.