Calin Nistor a primit, joi, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), informeaza Mediafax.

Procurorul Calin NistorFoto: Agerpres

Nistor, nominalizat de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, si-a prezentat proiectul de management si apoi a fost audiat de membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La finalul interviului, Calin Nistor a primit avizul pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

"In urma analizarii proiectului de management prezentat, precum si audieri candidatului, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, cu unanimitate de voturi, Sectia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv", se arata intr-un comunicat dde presa al CSM.

Avizul Consiliului Superior al Magistraturii este consultativ, acesta urmand sa fie motivat si trimis la Ministerul Justitiei.

Propunerea pentru ocuparea functiei de procuror-sef adjunct al DNA de catre Calin Nistor, insotita de avizul CSM, va fi inaintata de Ministerul Justitiei presedintelui Traian Basescu, acesta avand ultimul cuvant privind numirea.

Potrivit Legii 303/2004, procurorul general al Directiei Nationale Anticoruptie si adjunctii acestuia sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Seful statului poate refuza motivat numirea in functiile de conducere din Minister.

  • Robert Cazanciuc: Propunerile lui Nistor Calin pot sa conduca la o eficienta sporita a activitatii procurorului DNA

"Desi Nistor Calin nu a fost un procuror cu o anumita vizibilitate pana in momentul de fata a aratat ca stie foarte bine ce are de facut. Sunt propuneri care pot sa conduca la o eficienta sporita a activitatii procurorului DNA", a afirmat ministrul Justitiei, dupa audiere.

Despre audierea lui Nistor Calin in Sectia de procurori a CSM, ministrul a sustinut ca a fost 'bine ca de obicei'.

"Asa cum am observat de la prima intalnire cu Nistor Calin, atunci cand am facut propunerea, cunoaste foarte bine sistemul. Dincolo de chestiuni de management stie foarte bine ce se intampla cu un dosar. Cred ca poate sa faca foarte buna echipa cu Laura Codruta Kovesi care are o viziune de la nivelul Ministerului Public si de ce nu de la Comisie", a mai spus el.

Nistor Calin a fost propus pe 26 aprilie de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru functia de procuror sef adjunct al DNA.

Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

La formularea propunerii a fost avut in vedere faptul ca procurorul Nistor Calin a lucrat neintrerupt in cadrul DNA incepand din anul 2006, dobandind o experienta semnificativa atat in ceea ce priveste urmarirea penala, cat si activitatea manageriala.