MAE precizeaza, luni, ca la Ambasada Romaniei din Canada s-a primit telefonic, la ora locala 00.23, o amenintare cu bomba, fiind contactate autoritatile competente canadiene. Echipele de interventie au efectuat demersurile necesare si s-a constatat ca nu exista niciun indiciu sau pericol de atac terorist.

"Astazi, 31 decembrie 2012, ora 00.23 ora locala, la Ambasada Romaniei in Canada s-a primit telefonic o amenintare cu bomba de la o persoana neidentificata, nespecificand in mod expres Ambasada Romaniei drept tinta. Ca urmare, seful si personalul misiunii au luat imediat toate masurile de prevenire si aparare, fiind contactate autoritatile competente canadiene", mentioneaza MAE, intr-un raspuns la o solicitare Mediafax.

Sursa citata precizeaza ca la sediul misiunii s-au deplasat "mai multe echipaje de politie si o echipa speciala de cercetare/dezamorsare explozivi (echipaj de interventie antiterorista)".

"Dupa asigurarea protectiei suplimentare a personalului ambasadei, s-au efectuat demersurile necesare de catre echipele profesioniste de interventie si s-a constatat ca nu exista niciun fel de indiciu sau pericol de atac/amenintare terorista. Seful echipajului Politiei Federale canadiene si al echipei antiteroriste au confirmat siguranta ambasadei si a personalului, in opinia lor apelul respectiv fiind o 'alarma falsa'", adauga ministerul.

MAE precizeaza ca, in prezent, intreg personalul misiunii si sediul Ambasadei sunt in afara oricarui pericol.

Potrivit posturilor de radio locale 1310News si CFRA, politia din Ottawa a fost alertata in noaptea de duminica spre luni, in legatura cu o amenintare cu bomba primita la ambasada Romaniei, situata pe strada Rideau din capitala canadiana.

Echipajele de politie sosite la fata locului au cercetat cladirea dar nu au gasit nimic suspect, a declarat RCMP (Royal Canadian Mounted Police) pentru postul de radio CFRA.