Cei doi cetateni pakistanezi acuzati de terorism si declarati indezirabili de un tribunal din Romania, Ramzan Muhammad, 30 de ani, si Adeel Muhammad, 19 ani, erau oficial studenti la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, la "Industrie Alimentara", scrie Evenimentul Zilei, care citeaza surse neidentificabile.

Acestia au fost declarati persoane indezirabile pentru ratiuni de securitate nationala, sub acuzatia ca "ar fi constituit puncte de sprijin sub coordonare externa in conditii de conspirativitate", dupa cum declara joi purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Romania TV afirma, fara a cita insa nicio sursa, ca "dupa ce toate tarile europene i-au refuzat, tara noastra i-a primit sa studieze, ba chiar pe fonduri europene".

Potrivit surselor EVZ, misiunea lor era sa recruteze persoane care sa sprijine actiunea terorista propriu-zisa. Buni specialisti in chimie, cei doi Muhammad ar fi trebuit sa contribuie si la construirea dispozitivelor explozive. Cand totul ar fi fost gata, "studentii teroristi" ar fi anuntat oamenii de legatura din afara Romaniei.

La semnalul lui Ramzan si Adeel, ar fi urmat sa vina "executorii", cei care trebuiau sa puna in aplicare atentatul, adauga Evenimentul Zilei.

Planul terorist viza detonarea, pe teritoriul Romaniei, a unor dispozitive explozive in timpul Sarbatorilor de iarna, sub protectia multimilor mari de oameni care se aduna in aceasta perioada in locuri publice.