Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a achizitionat 144 de autospeciale prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (Rabla), dupa ce a predat un numar de 432 de autovehicule uzate, realizand astfel o economie de peste 1,6 milioane de lei, informeaza MAI intr-un comunicat transmis joi.

Potrivit MAI, au fost cumparate 71 de Dacia Duster si 73 de Dacia Logan. Autoturismele urmeaza sa fie receptionate saptamana viitoare.

Ministerul de Interne precizeaza in comunicat ca "a accesat la sfarsitul acestui an Programul de stimulare a innoirii parcului auto national, prin predarea unui numar de 432 autovehicule uzate, ceea ce a permis achizitia unui numar de 144 autospeciale, economia realizata in acest fel fiind de 1.641.600 lei, suma reprezentand contravaloarea tichetelor valorice obtinute de la colectorii autorizati".

Institutia mentioneaza ca, "prin aceasta achizitie, se asigura cresterea gradului de operativitate al structurilor MAI, precum si diminuarea cheltuielilor efectuate pentru mentenanta autovehiculelor".

In prezent, gradul de asigurare cu mijloace de transport la nivelul MAI este de 41,9%. Una dintre posibilitatile identificate de reducere a deficitelor este accesarea Programului de stimulare a innoirii parcului auto national, precizeaza sursa citata.

Odata cu crearea cadrului legal care confera persoanelor juridice posibilitatea de a accesa programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, MAI, prin Directia Generala Logistica, a achizitionat in 2011 prin acest program 30 de autospeciale de teren Dacia Duster pentru dotarea posturilor atasatilor de afaceri interne ai Romaniei din Europa, pretul acestora fiind diminuat cu 11.400 lei/autovehicul, suma totala economisita fiind de 342.000 de lei, mai arata MAI.