Tribunalul Bucuresti urmeaza sa judece luni cererea Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a fostului deputat PDL Alin Trasculescu, intr-un dosar in care acesta este acuzat de trafic de influenta. Cererea DNA a ajuns pe 22 noiembrie la Tribunalul Bucuresti, iar judecatorul caruia i s-a repartizat acest dosar a decis ca Trasculescu trebuie citat la domiciliul sau din Vrancea, astfel incat se impune amanarea pentru luni a judecarii cauzei, scrie Agerpres.

DNA a extins cercetarile in cazul lui Trasculescu pentru o noua infractiune, cea de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Potrivit DNA, aceste noi masuri au fost luate de procurori in dosarul in care se efectueaza acte de urmarire penala fata de Trasculescu pentru infractiunile de trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, comisa in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Pe 20 noiembrie Camera Deputatilor a constatat incetarea calitatii de deputat a lui Trasculescu, in urma demisiei sale si ca a fost inlaturat impedimentul procedural care nu le permitea procurorilor sa ceara instantei arestarea preventiva a inculpatului. In noile imprejurari create prin demisia lui Trasculescu, competenta de a se pronunta asupra masurilor preventive a revenit Tribunalului Bucuresti.

Alin Trasculescu a fost retinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, insa a parasit pe 12 noiembrie arestul Politiei Capitalei, dupa ce ordonanta de retinere a expirat.

In acelasi dosar a fost retinut si Marian-Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care a fost arestat preventiv pentru 29 zile in urma deciziei ICCJ.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a PDL, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) initial suma de 50. 000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro.