​Alexandru Lucian Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca a depus plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu impotriva procurorului care a pus in executare mandatul de aducere. "Doresc sa sesizez abuzul in functie in forma agravata a dl-ui Nanu Florin, procuror DIICOT (…), deoarece a incalcat atributiile si ordonanta judecatoreasca in baza caruia a fost initiat mandatul de aducere semnat chiar de dansul pentru introducerea cu sau fara voia mea a datelor biologice personale in baza nationala de date", se arata in plangerea trimisa catre Parchet, in care Nicolescu invoca daune morale in valoare de 5 lei.

Plangere parchetFoto: Arhiva personala

Alexandru Lucian Nicolescu - sibianul care joi, 4 octombrie, a dat publicitatii chitanta taxei de 5 lei pe care a trebuit sa o plateasca Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane-Sibiu pentru a putea da examen de permis auto si vineri, 5 octombrie, a povestit pentru HotNews.ro ca a fost dus la politie pentru a-i fi recoltate probe biologice - a declarat ca a depus plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu impotriva procurorului care vineri l-a dus la politie.

Alexandru Lucian Nicolescu

Alexandru Lucian Nicolescu

Foto: Arhiva personala

"Doresc sa sesizez abuzul in functie in forma agravata a dl-ui Nanu Florin, procuror DIICOT in organizarea si coordonarea punerii in executare a mandatului de aducere din data de 4.10.2012 eliberat pe numele meu, deoarece a incalcat atributiile si ordonanta judecatoreasca in baza caruia a fost initiat mandatul de aducere semnat chiar de dansul pentru introducerea cu sau fara voia mea a datelor biologice personale in baza nationala de date dupa cum urmeaza:

  • A dispus, instruit si coordonat prelevarea de date biologice in dublu exemplar, unul pentru baza nationala de date asa cum prevedea ordonanta judecatoreasca si inca un pachet de date biologice pe care sa le trimita in Statele Unite ale Americii desi aceasta actiune nu era specificata in ordonanta judecatoreasca. Actiunea de trimitere a unui pachet suplimentar de date biologice da posibilitatea materializarii amenintarilor din timpul executarii mandatului de aducere, si anume la plantarea de materiale incriminatoare, dat fiind ca Statele Unite pot accesa datele mele biologice pentru eventuale teste comparative prin reteaua si mecanismele de cooperare internationala din baza nationala de date, nefiind necesara detinerea unui set fizic suplimentar de informatie genetica de catre Statele Unite ale Americii.  
  • A dispus, instruit si coordonat prelevarea de date biometrice, incluzand cantarirea, amprentarea si fotografierea mea, fara a avea permisiunea mea, temei legal sau ordonanta judecatoreasca.
  • A incalcat drepturile mele, nespecificand care este acuzatia, ascunzand informatii la care aveam dreptul si ingradind dreptul meu la suport legal.
  • A incalcat procedura de identificare pentru prelevarea datelor biologice deoarece la data si locul executarii mandatului de aducere nu am posedat nici un act de identitate asupra mea, dar procedura a continuat fara a face demersurile suplimentare de identificare.

De asemenea doresc sa sesizez o alta infractiune pe care Dl-ul Florin Nanu a comis-o in timpul executarii mandatului de aducere si anume:

  • Violare de domiciliu, deoarece am specificat ca nu doresc ca procurorul sau agentii de politie sa intre in imobil, iar paratul a intrat in imobil fara voia mea sau a sotiei, ba chiar i-am mentionat expres sa nu intre.

Pentru aceste acte doresc sa invoc plata de daune morale in valoare de 5(cinci) lei noi."

Vezi aici plangerea integrala trimisa de Alexandru Lucian Nicolescu catre Parchetul Sibiu

Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca a trimis aceasta plangere prin posta, in aceasta dimineata, pentru ca Parchetul nu era deschis la ora la care a mers pentru a depune solicitarea.

Amintim ca sambata, 6 octombrie, el a depus o plangere si catre comandantul politiei Sibiu, cerandu-i "detaliile ordonantei judecatoresti in care s-a pus in executare mandatul de aducere".

Vezi aici textul plangerii pe care a depus-o la comandantul Politiei Sibiu

Alexandru Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca joi, pe 4 octombrie, a sustinut examenul pentru adaugarea unei categorii in carnetul de sofer, moment in care a descoperit ca pentru a intra in sala trebuia sa plateasca o taxa de 5 lei. Chitanta arata ca suma este pentru intretinere, iar destinatarul: Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu. In aceeasi zi a sunat la DNA si a transmis catre HotNews.ro fotografia chitantei. Vineri, la ora 10:30, "patru politisti si un procuror au sunat la usa si mi-au spus ca au mandat de aducere".

Politia Sibiu: Politistii au pus in aplicare un mandat emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu si nu are legatura cu sesizarea pe care domnul N. Alexandru a depus-o la DNA

Biroul de presa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu a transmis HotNews.ro urmatorul comunicat de presa, in weekend:

"In baza mandatului de aducere emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, 5 octombrie a.c., N. Alexandru a fost adus la sediul Politiei Municipiului Sibiu, unde, in baza unei incheieri emise de instanta, i-au fost recoltate probe biologice.

Precizam faptul ca echipa de politisti a pus in aplicare un mandat emis de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu si in niciun caz acest lucru nu are legatura cu sesizarea pe care domnul N. Alexandru a depus-o la Directia Nationala Anticoruptie.

Mentionam faptul ca, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor se afla in subordinea Institutiei Prefectului Judetului Sibiu".

Citeste aici mai multe despre acest caz: