Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, spune ca a fost depasit "numarul optim de ursi de pe fondurile de vanatoare" din judet si ca au fost facut demersuri pentru a fi impuscate animalele, insa trebuie acordul Ministerului Mediului.

"Se pare ca s-a depasit numarul optim de ursi pe fondurile de vanatoare. S-au facut demersuri pentru a se impusca animalele, dar trebuie acordul Ministerului Mediului", a declarat Adrian Tutuianu, citat de Mediafax.

El a precizat ca incidentul a avut loc in jurul orei 8.00, zona fiind una izolata, cu acces dificil, aflata in apropierea padurii.

Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in localitatea damboviteana Moroieni, la cateva zile dupa ce o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite dupa ce au fost atacate de un urs, in doua localitati invecinate.

Victima este un barbat in varsta de 64 de ani.

Prefectul de Dambovita, Dragos Rusu, spune ca in acest caz este vorba despre braconaj, dupa ce animalul ramasese prins intr-un lat si ranit.

Prefectul a precizat ca incidentul a avut loc la o distanta de 6-7 kilometri de localitatea Moroieni, pe dealurile din zona.

" Mai mult ca sigur in acest caz este vorba despre braconaj. Ursul fusese prins intr-un lat, era ranit. Clar este vorba despre braconaj. Nu stim ce cauta acolo barbatul care a fost atacat - daca trecea intamplator sau daca el este cel care pusese capcana. Intre cadavrul barbatului si lat este o distanta de 6-7 metri. Un cetatean care a trecut prin zona cu o caruta a auzit tipete, a vazut incidentul, dar i-a fost frica sa intervina, neavand arma, si a sunat la 112", a spus prefectul.

El a precizat ca latul era prins intre trei copaci, iar cel mai probabil animalul s-a zbatut timp de cateva ore pentru a scapa, animalul rupand latul dupa ce a smuls din radacini arborii.

Potrivit prefectului, barbatul care se afla acolo a fost sfasiat de animal, care apoi a fugit in padure.