Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a declarat pentru Mediafax, referitor la numirea lui Claudiu Lucaci in functia de director interimar al Stirilor TVR, ca acesta este un ziarist cu multa experienta si va avea misiunea de eficientizare a activitatii Stirilor SRTv.

Intrebat de Mediafax care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale, Claudiu Saftoiu a amintit ca inca de la preluarea mandatului sau de presedinte-director general al TVR a declarat ca o prioritate a sa este "eficientizarea si profesionalizarea" activitatii TVR.

El a precizat ca a gasit de cuvinta ca "este un lucru bun" sa-i ofere Ancai Lazarescu Olteanu posibilitatea de a se intoarce la activitatile sale, ca director al Departamentului Emisiuni Informative din cadrul DEIS. Saftoiu a mai spus ca a gasit de cuvinta sa-l propuna pe Claudiu Lucaci, "un ziarist cu multa experienta si un veteran al Televiziunii Romane", pentru functia de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) din cadrul TVR.

Totodata, Saftoiu a spus ca Lucaci va avea misiunea "de eficientizare" a activitatii DEIS, vorbind totodata despre necesitatea ca procesul redactional sa fie unul obiectiv si echilibrat.

"Suntem intr-o perioada in care jurnalismul de buna calitate trebuie sa reprezinte cartea de vizita a Televiziunii Romane", a spus Claudiu Saftoiu, precizand ca spera ca "lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine " in aceasta formula cu Claudiu Lucaci in functia de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) si cu Anca Lazarescu Olteanu in functia de director al Departamentului Emisiuni Informative din cadrul DEIS.

Jurnalistul Claudiu Lucaci este, incepand de joi, director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) din cadrul TVR, el fiind numit in aceasta functie de catre presedintele - director general al Televiziunii Romane, Claudiu Saftoiu.

Pana in prezent, activitatea DEIS a fost coordonata de Anca Lazarescu Olteanu, care este si director al Departamentului Emisiuni Informative din cadrul DEIS.