Wikipedia a blocat temporar posibilitatea modificarii paginii "Victor Ponta" avertizand ca "punctul de vedere neutru al acestui articol sau al acestei sectiuni este disputat" si "ca articolul este protejat la modificare pana cand disputa se va rezolva".

Pagina de Wikipedia "Victor Ponta"Foto: Captura Wikipedia

Precizam ca in zilele de 3 si 4 iulie au fost facute mai multe modificari la pagina de Wikipedia "Victor Ponta", o parte dintre acestea avand drept subiecte acuzatiile de plagiat si doctoratul de la Universitatea din Catania. In istoricul versiunilor se observa ca, in urma modificarilor, unul dintre utilizatori a cerut protejarea articolului, dupa ce a acuzat alti doi utilizatori ca incearca sa cosmetizeze imaginea lui Victor Ponta.

In sectiunea "Dispute legate de continutul articolului" a Politicii de protejarea a Wikipedia se noteaza:

"Cu exceptia cazurilor clare de vandalism sau cele cu impact legal, cum ar fi incalcarea drepturilor de autor sau defaimare, paginile protejate in cazul unui conflict de editare sunt protejate in versiunea in care se intampla sa fie in momentul protejarii. Potejarea paginii in timpul unui conflict de editare nu inseamna aprobarea versiunii curente. Editorii nu trebuie sa ceara protejarea unei anumite versiuni sau revenirea la o alta versiune daca pagina a fost deja protejata, ci sa participe la rezolvarea disputei pe pagina de discutii asociata articolului.

Adminii care sunt implicati intr-un conflict de editare nu trebuie sa protejeze paginile, cu exceptia cazurilor de vandalism sau defaimare. Adminii nu trebuie sa editeze paginile protejate decat daca exista un consens asupra schimbarii sau, schimbarea nu are legatura cu disputa. Totusi, acest lucru trebuie facut cu precautie si orice schimbare a articolului trebuie anuntata pe pagina de discutii."