​Financial Times a transmis live blog de la lucrarile Consiliului European inceput joi. In insemnarea de la 18.55 (ora Belgiei), corespondentul FT Joshua Chaffin vorbeste despre "reala drama a summit-ului UE", adica disputa Basescu-Ponta. Ambasadorul roman era in aeroport nestiind pe cine va intampina si cui ii va inmana permisul de intrare la lucrarile summit-ului, scrie jurnalistul FT.

"Uitati de Merkel impotriva lui Hollande, nord versus sud sau Barroso versus Van Rompuy. Adevarata drama la acest summit UE este cearta dintre presedintele Romaniei, Traian Basescu, si premierul Victor Ponta", isi incepe jurnalistul insemnarea pe blogul FT.

El arata faptul ca, miercuri, Curtea Constitutionala a spus ca Basescu trebuie sa reprezinta Romania la summit. "Si atunci ce-a facut Ponta? A sarit imediat in avionul spre Bruxelles".

Amuzant este modul in care vorbeste despre ambasadorul roman, Mihnea Motoc, care ar fi fost in situatia de a nu sti exact cine va fi in avionul sosit de la Bucuresti. "Sosirea razboinicilor romani la cladirea Consiliului din Bruxelles a creat o criza diplomatica - si de cariera - pentru ambasadorul tarii la UE. S-a trezit in aeroport nestiind pe cine sa intampine, potrivit unor oficiali ai UE, sau cui urma sa ii inmaneze singurul permis de intrare la lucrarile summitului", scrie jurnalistul Financial Times.

El vorbeste despre solutia gasita in clasicul stil al UE: un lider roman urma sa participe la partea de lucrari dedicata creditarii economice, in timp ce celalalt ar fi ocupat locul la masa Consiliului pentru sesiunea in care se vorbea despre o integrare fiscala mai aprofundata. "La momentul scrierii acestui articol, era inca neclar cui i se va permite sa stea in incapere sa urmareasca meciul de fotbal Germania-Italia alaturi de liderii UE", se incheie postarea pe blogul Brussels Blog.