Politia a renuntat la solicitarea privind expertiza medico-legala a lui Adrian Nastase, intrucat mandatul de executare a pedepsei a fost pus in aplicare, fostul premier fiind dus in unitatea de detentie, au declarat, miercuri, pentru Mediafax surse din randul anchetatorilor.

In cazul in care instanta va dori o expertiza medico-legala in cazul lui Nastase, trebuie sa formuleze o solicitare catre Institutul National de Medicina Legala, au precizat sursele citate.

Politia Capitalei solicitase efectuarea unei expertize medico-legale in conditiile in care Adrian Nastase era internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar unitatea sanitara a comunicat ca un eventual transfer al acestuia in penitenciar, pentru executarea pedepsei de doi ani de inchisoare, poate fi decis doar in urma evaluarii medico-legale.

Spitalul a raspuns astfel unei solicitari a Politiei Capitalei referitoare la starea de sanatate a lui Adrian Nastase. Cererea a fost formulata in conditiile in care procedura de executare a mandatului de condamnare a lui Adrian Nastase nu fusese incheiata, intrucat acesta a fost dus in 20 iunie la spital, dupa ce a incercat sa se sinucida.

Adrian Nastase trebuia sa se prezinte miercuri la Institutul National de Medicina Legala, cu toate documentele medicale, pentru a se stabili daca afectiunile medicale pe care le prezinta pot fi tratate in reteaua medicala a ANP si daca acestea permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

In paralel, Politia Romana a solicitat Tribunalului Bucuresti sa stabileasca daca mandatul de executare a pedepsei in cazul lui Nastase poate fi pus in aplicare.

Marti, Tribunalul Bucuresti a constatat ca nu exista niciun impediment pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare in cazul lui Adrian Nastase.

Cateva ore mai tarziu, fostul premier Adrian Nastase a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitala, fiind preluat de politisti si dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

Adrian Nastase este in sectia de terapie intensiva a Spitalului Penitenciar Rahova, intr-o camera cu doua paturi si grup sanitar propriu, in care se mai afla un alt detinut, potrivit reprezentantilor penitenciarului.