Procurorii DIICOT efectueaza peste 20 de perchezitii in Bucuresti, Prahova, Constanta si alte judete pentru anihilarea unui grup international specializat in savarsirea de infractiuni informatice. Infractorii au obtinut date informatice precum ip-uri, user, parola, ale unor conturi de SIP si VOIP, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxa din strainatate, obtinand un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut. Altii au postat pe site-uri din SUA anunturi de vanzare a unor autoturisme de lux, solicitand potentialilor clienti fie un avans din pret, fie datele unor conturi sau carduri bancare. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala depaseste sase milioane euro. Procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiterii din cadrul Secret Service si FBI.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Ploiesti efectueaza 15 perchezitii domiciliare - 6 in municipiul Bucuresti, 3 in municipiul Constanta, precum si in Sinaia, Pitesti, Braila, Craiova, Sibiu, com. Fintea, jud. Dambovita, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in savarsirea de infractiuni informatice.

In perioada octombrie 2010 - aprilie 2012, Ghica Alexandru si Ursu Mihai Valentin au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat alte 11 persoane, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale, prin accesarea fara drept a unor sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate.

Invinuitii au obtinut, prin intermediul unor aplicatii informatice puse la dispozitie de catre invinuitul Ene Alin Gabriel, date informatice - ip-uri, user, parola, ale unor conturi de SIP si VOIP, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxa din strainatate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Siera Leone etc.), obtinand un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut.

In sarcina unui alt membru al gruparii, invinuitul Ene Gabriel, se retine ca a perturbat grav, fara drept, functionarea unui site oficial, pe care l-a accesat ilegal, redirectionand clientii care accesau site-ul catre o aplicatie pirat si ulterior catre o pagina contrafacuta.

Se mai retine ca, in perioada septembrie 2011 - aprilie 2012, invinuitii Etcu Petru si Ghita Eugen George au postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii, anunturi de vanzare a unor autoturisme de lux, solicitand potentialilor clienti fie un avans din pret, fie datele unor conturi sau carduri bancare.

Datele astfel obtinute au fost utilizate in mod fraudulos pentru transferul unor sume substantiale de bani din contul titularilor in conturile invinuitilor.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 6 milioane euro.

La sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi conduse un numar de 17 persoane in vederea audierii.