Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta, marti, de la ora 16:00, cererea ministrului Justitiei de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului, a declarat pentru Agerpres presedintele comisiei, democrat-liberalul Daniel Buda.

Potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, sedinta Comisiei juridice se va desfasura cu usile inchise.

Dupa adoptarea unei decizii prin care se va propune ridicarea imunitatii parlamentare a lui Laszlo Borbely sau se va respinge solicitarea formulata de ministrul Justitiei la cererea procurorilor DNA, Comisia juridica va inainta plenului spre dezbatere si adoptare raportul intocmit in acest caz.

Saptamana trecuta, secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a precizat ca in plen cazul Borbely va fi dezbatut pe 17 aprilie, pentru ca atunci este programata prima sedinta.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a solicitat miercurea trecuta ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar declansarii urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere.

Marti, dupa sedinta in care se va discuta cazul Borbely, deputatii juristi vor continua dezbaterile si la proiectul de revizuire a Constitutiei.