Negocierile pentru vanzarea Cupru Min, care au loc vineri la Ministerul Economiei, vizeaza asumarea de catre statul roman si de catre viitorii proprietari a doua avize: unul de mediu si unul al Consiliului Concurentei, a declarat vineri, la TVR Info, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

"Sunt angajamente de ambele parti ca aceste avize sa fie acordate, inclusiv niste conditionalitati financiare pentru noul proprietar ... in functie de rezultatul negocierilor de astazi, vom vedea daca avem sau nu un contract".

Intrebat daca exista riscul ca vanzarea Cupru Min sa nu se mai finalizeze in cazul in care negocierile care au loc la Ministerul Economiei esueaza, Dan Suciu a raspuns: "N-as vrea sa ajungem acolo, as vrea sa mergem pe asumarea avizelor de catre cele doua parti si pentru clarificarea unei situatii care ramane in continuare interpretata gresit chiar de catre lideri politici, si anume ca procesul de privatizare presupune vanzarea zacamantului, este vorba de o societate comerciala, cu clauze comerciale, care are un drept de exploatare miniera pana in 2019; zacamantul ramane romanesc".