Mai multe cartiere din municipiul Giurgiu au ramas fara iluminat public in ultimele doua seri dupa ce hotii au sustras sigurante ce contin cupru de la casutele de siguranta de la baza stalpilor de iluminat public de pe doua artere principale de circulatie din oras, transmite Agerpres. Seful Politiei Locale Giurgiu a afirmat ca aceste fapte se produc deoarece la baza stalpilor de iluminat public exista anumite casute de siguranta care nu sunt asigurate, iar hotii pot umbla in voie in acestea pe timpul zilei cand nu exista energie electrica in circuit.

Potrivit declaratiei sefului Politiei Locale Giurgiu, Lazar Ciobanu, "in urma cu doua seri am ramas fara iluminat public pe soseaua 1 Decembrie, iar aseara pe soseaua Bucuresti dupa ce sigurantele din cupru de la baza stalpilor de iluminat public de pe aceste strazi au fost sustrase".

Ciobanu a afirmat ca hotii profita de faptul ca la baza stalpilor de iluminat public exista anumite casute de siguranta care nu sunt asigurate. Hotii pot umbla in voie in acestea pe timpul zilei cand nu exista energie electrica in circuit, iar noaptea se constata ca orasul este in bezna.

Reprezentantii Primariei si ai Politiei Locale Giurgiu au spus ca vor face adrese catre societatea de distributie a energiei electrice pentru a-si asigura casutele de siguranta de la baza stalpilor de iluminat public.

Oficialii au spus ca, in paralel, se fac cercetari in tot orasul si la toate centrele de colectare a materialelor feroase pentru prinderea celor care au sustras sigurantele din cupru de la iluminatul public din municipiu.