Peste 5.500 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor - politisti, jandarmi si pompieri - actioneaza, la nivel national, in 16 judete afectate de caderile masive de zapada, pentru limitarea si inlaturareaefectelor produse de aceste fenomene meteorologice, potrivit Mediafax.

Ministerul Administratiei si Internelor, in colaborare cu celelalte structuri din Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, au desfasurat, sambata, 1.222 de interventii, cu prioritate pentru deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate.

Elicopterele Inspectoratului General de Aviatie au executat patru misiuni aeriene umanitare cu doua elicoptere, pentru transportul unui pacient din judetul Prahova, precum si trei transporturi de alimente in localitatea Mila 44, judetul Tulcea.

Potrivit situatiei inregistrate duminica, la ora 08.30, 34 de drumuri judetene erau blocate, comparativ cu 80 sambata, la aceeasi ora.

In ceea ce priveste situatia localitati izolate, din punct de vedere al comunicatiilor rutiere sau feroviare numarul acestora este de 54. Remedierea acestei situatii si asigurarea unui trafic rutier si feroviar in conditii de normalitate reprezinta o prioritate si pentru perioada urmatoare.

In ceea ce priveste problemele semnalate in alimentarea cu energie electrica, existau probleme punctuale in sase localitati din judetul Buzau.