Aeroportul din Craiova, unde un avion cu 48 de pasageri la bord a derapat si a iesit de pe pista, cu o zi in urma, ramane inchis. La fata locului este asteptata, in decursul zilei de marti, o comisie de ancheta, pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului, infomeaza Mediafax.

"Aeroportul este inchis si astazi [n.r. marti], insa nu erau programate zboruri. Practic, de ieri [n.r. luni] s-a demarat ancheta, insa reprezentantii de la Ministerul Transporturilor nu au putut sa ajunga din cauza ninsorii, asa ca sunt asteptati in cursul zilei de astazi", a afirmat directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru. Comisia de ancheta este formata dintr-un procuror de la Curtea de Apel Craiova, un reprezentant de la Autoritatea Aeronautica din cadrul Ministerului Transporturilor si un reprezentant al Carpatair.

Un avion cu 48 de calatori la bord a iesit de pe pista, luni, pe Aeroportul din Craiova, dupa ce a derapat din cauza zapezii cand incerca sa decoleze. Potrivit directorului Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, niciun pasager nu a fost ranit.

Potrivit Mediafax, in urma incidentului, doua persoane, o femeie insarcinata care a suferit un atac de panica si o femeie care s-a ranit la picior dupa ce a sarit din avion, au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Femeia care s-a ranit la picior, Maria Vasilache, a declarat: "Am simtit un miros de gaz, apoi am vazut cum avionul a derapat. Am fost nevoiti sa coboram fara scara si in acel moment a cazut cineva peste mine. Era zapada foarte mare, pana la brau".

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a anuntat luni ca, in urma incidentului, Aeroportul din Craiova a fost inchis. Acesta a adaugat ca reprezentantii companiei aeriene ii vor despagubi pe oameni.

"Avionul a intrat in zapada cand mai avea 1200-1500 de metri pana la capatul pistei. Am vorbit cu comandantul, cu reprezentantii companiei si au spus ca isi asuma responsabilitatea fata de pasageri, care vor fi despagubiti. Reprezentantii companiei aeriene au promis ca vor lua legatura cu pasagerii si ca va fi rezolvata situatia fiecaruia", a declarat prefectul de Dolj.

La randul sau, directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat ca, cel mai probabil, incidentul s-a petrecut din cauza vizibilitatii reduse si a stratului de zapada de pe pista, care ajungea la 15-20 de centimetri.

Citeste si Craiova: Un avion cu 48 de calatori la bord a derapat la decolare si a iesit in afara pistei