Bucurestenii au luat cu asalt supermarketurile din Capitala, speriati de posibilitatea emiterii unui Cod Rosu. Pe mai multe bloguri si site-uri a fost preluat acest zvon, unele avertizand chiar si despre "ninsori catastrofale, similare celor din 1954".

Cumparatorii consultati de HotNews.ro au declarat ca s-au speriat in urma zvonurilor legate de posibilitatea emiterii unui Cod Rosu pentru vreme rea si de intreruperea aprovizionarii cu marfa a magazinelor.

  • Invitam cititorii HotNews.ro sa ne semnaleze situatii similare iar daca aveti imagini din magazine sau supermarketuri le puteti incarca folosind formularul de mai jos.

Surse oficiale au declarat miercuri, pentru agentia Mediafax, ca meteorologii vor emite pentru perioada urmatoare cod galben pentru "fenomene meteo periculoase" in mai multe judete, avertizarea care va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. Subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, au precizat sursele.

Potrivit informatiilor, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a prezentat in sedinta Executivului o informare privind situatia meteo si perspectivele pentru zilele urmatoare, concluzia fiind ca este necesar sa fie emis cod galben de "fenomene meteo periculoase" cel putin pana vineri la pranz.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca ministrul Mediului a anuntat ca, potrivit informatiilor ANM, va fi mentinut si joi Codul portocaliu pentru ger, tot joi urmand sa fie emis Cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vant, ninsoare viscolita).

"Avertizarea va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. In cazul in care joi se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, va fi emisa atentionare de polei", transmite Guvernul.