Opt persoane din judetele Arges, Buzau, Satu Mare, Hunedoara, Prahova si Dolj au murit in ultimele 24 de ore din cauza hipotermiei, iar peste 360 au fost transportate de serviciile de ambulanta si SMURD la spitale si in centre sociale, a anuntat joi Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

Din cele 363 de persoane, 186 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgente, iar 73 persoane inca se mai afla internate.

Opt decese au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, in judetule Arges, Buzau, Satu Mare, Hunedoara, Prahova si Dolj (trei decese), a precizat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

De la avertizarea cod galben de ger emisa de meteorologi si pana in prezent, la nivel national au fost inregistrate 22 de decese din cauza hitopermiei severe.

La inceputul acestei saptamani, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabila pana vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, in general, intre -27 si -17 grade.

Totodata, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru acelasi interval, valabila pentru Crisana si Banat, unde noaptea temperatura va cobori sub -10 grade.

Joi a fost emis un nou cod galben, valabil de vineri dimineata pana duminica seara, meteorologii avertizand ca aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile, incepand din sud-vest, local stratul de zapada va depasi 20 de centimetri, iar vantul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.