Casa Regala a informat oficial autoritatile din Alba ca Regele Mihai si membrii familiei regale nu vor participa la manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale a Romaniei, evenimente la care fusesera invitati, potrivit Mediafax. Pe lista invitatilor la evenimentele organizate saptamana viitoare la Alba Iulia se numara atat Regele Mihai, cat si presedintele Traian Basescu.

Prefectul de Alba, Stefan Bardan, a declarat, miercuri, ca a primit din partea Casei Regale un raspuns la invitatia lansata Regelui Mihai si membrilor familiei regale de a participa la manifestarile de la Alba Iulia organizate cu ocazia Marii Uniri. "Din pacate, Casa Regala ne-a informat ca Majestatea Sa si membrii familiei regale nu vor putea onora, in acest an, evenimentul. Ne felicita pentru sarbatorirea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 si isi exprima dorinta de a ne intalni in cursul anului viitor", a declarat Stefan Bardan.

Intrebat ce personalitati au confirmat, pana la aceasta ora, participarea la ceremonia organizata la Alba Iulia pe 1 Decembrie, prefectul de Alba a afirmat ca au fost trimise invitatii tuturor reprezentantilor autoritatilor statului, si ca, deocamdata, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, este singurul care a confirmat. Pe lista invitatilor la manifestarile organizate saptamana viitoare la Alba Iulia se numara atat Regele Mihai, cat si presedintele Traian Basescu. Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat ca cei trei co-presedinti ai USL vor participa la sarbatoarea de la Alba Iulia.

In ultimii doi ani, Guvernul a alocat cate 400.000 de lei pentru organizarea festivitatilor de la Alba Iulia, respectiv de peste cinci ori si jumatate mai putin decat in 2008. "Vom avea, ca in fiecare an, actiuni si evenimente culturale, sportive, stiintifice, dar si concerte de folclor si spectacole pentru tineri. Vom incerca sa realizam un program care sa se intinda pe parcursul unei saptamani si invitam pe aceasta cale institutiile, ONG-urile sau grupurile de initiativa care doresc sa propuna evenimente care sa fie cuprinse in calendarul manifestarilor sa ne contacteze", a transmis prefectul de Alba intr-un comunicat de presa.