Politistii din Alba si Bihor efectueaza, joi dimineata, 20 de perchezitii la locuinte si la sediile unor societati comerciale din cele doua judete, fiind vizata o grupare infractionala acuzata de comercializarea de tigari de contrabanda, anunta Mediafax. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Alba, oamenii legii din Alba si Bihor au inceput, joi dimineata, la ora 6:00, un numar de 20 de perchezitii simultane la locuinte si societati comerciale de pe raza celor doua judete.

Actiunea de amploare vizeaza o grupare din care au fost identificate 14 persoane care sunt invinuite de acte de comert cu tigari nemarcate, marcate necorespunzator sau cu marcaje false despre care aveau cunostinta ca provin din contrabanda. Suspectii care vor fi gasiti urmeaza sa fie adusi cu mandate de aducere la audieri la Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, 15 dintre perchezitii au loc in judetul Bihor, iar alte cinci in judetul Alba.

La actiunea denumita de politisti "Trabucul bihorean" participa 63 de politisti si sunt folosite 17 autovehicule.

Actiunea se desfasoara in colaborare cu Parchetul de pe langa Judecatoria Cimpeni si cu sprijinul Serviciului de Informatii si Protectie Interna Alba, Serviciului de Operatiuni Speciale Bihor si Inspectoratului de Politie Judetean Bihor - Serviciul de Investigare a Fraudelor.