Soferul roman al TIR-ului care a provocat accidentul din sudul Ungariei a fost plasat in stare de arest, desi ramane internat, anunta politia ungara, citata de MTI, transmite Mediafax.

Politia din Csongrad a comunicat ca soferul TIR-ului, un roman in varsta de 31 de ani, a fost plasat in stare de arest, desi ramane in spital. Politia a initiat cercetarea penala a acestuia.

Paisprezece persoane au murit - trei copii, patru femei si sapte barbati - cand un microbuz romanesc a fost lovit frontal de un autotren, pe autostrada M43, in apropiere de Szeged, in sudul Ungariei, in noaptea de duminica spre luni.

Autotrenul, care transporta lemn din Arad catre Germania, a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, a rupt bara care desparte cele doua sensuri de mers, s-a rasturnat si a intrat in coliziune frontala cu microbuzul care venea din sens opus, a declarat pentru MTI un purtator de cuvant al politiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursa din Valencia (Spania) spre Bucuresti, a precizat Szabolcs Szenti.

Paisprezece pasageri din microbuz au murit pe loc, iar altul este in stare critica. Soferul autotrenului a fost de asemenea ranit. Ambii raniti au fost transportati la un spital din Szeged.

TIR-ul implicat in accident este detinut de o firma de transport din municipiul Arad, ai carei patroni sunt un fost politist de frontiera condamnat pentru ucidere din culpa si mama acestuia. Soferul care a provocat accidentul se numeste Ovidiu Munteanu si lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav ranit in urma accidentului.