Regele Mihai a declarat, intr-un interviu pentru BBC, ca nu ia in seama acuzatiile de tradare pe care i le aduce presedintele Traian Basescu, deoarece "cu cat sunt mai marunte jignirile acestuia, cu atat se crede mai important" seful statului roman.

Regele Mihai IFoto: HotNews / DP

Fostul rege al Romaniei a acordat jurnalistilor britanici un interviu din casa sa din Elvetia, inainte de a veni in Romania pentru a participa la ceremoniile organizate in cinstea sa, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani.

BBC aminteste ca, intr-o emisiune televizata din aceasta vara, presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe rege de "tradarea interesului national", prin lasarea Romaniei in mainile sovieticilor, cand a fost fortat sa abdice in decembrie 1947.

Intrebat despre aceste acuzatii, regele Mihai a raspuns: "Nici nu merita sa reactionezi la asa ceva, pentru ca, stiti, este un lucru atat de marunt. Si asta este genul lui. Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat se crede mai important. Prea putin imi pasa", a spus fostul monarh.

Regele Mihai a sustinut marti, ziua in care implineste 90 de ani, un discurs in plenul Parlamentului, aparand in fata acestui for pentru prima oara in 64 de ani.

Traian Basescu nu a participat la discursul sustinut de regele Mihai I in Parlamentul Romaniei, fiind plecat la Bruxelles, unde a avut o intalnire cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

De la sedinta au mai absentat premierul Emil Boc si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.