Compania britanica BBC a anuntat in decursul zilei de joi disponibilizari semnificative si taieri ale numarului de programe, titreaza Reuters. Reprezentantii BBC au declarat ca, in urma restructurarilor impuse de guvern, compania va deveni "semnificant mai mica". Conform noilor planuri, corporatia va concedia 2000 de oameni, va reduce bugetul pentru cumparea drepturilor de difuzare a evenimentelor sportive, dar si alte drepturi, va diminua numarul de manageri seniori, va imparti mai multe programe intre diferite servicii si va avea mai multe reluari. De asemenea, proprietatea din vestul Londrei detinuta de companie va fi vanduta. In urma schimbarilor, se estimeaza ca, la nivel de 2016/2017 vor economisi in jur de 670 de milioane de lire pe an.

British Broadcasting Company, companie finantata din bani publici si una dintre cele mai mari companii media din lume, este nevoita sa taie 20% din bugetul anual de 3.5 milliarde de lire sterline (5.4 miliarde dolari) dupa ce, in urma cu un an, a incheiat un acord cu guvernul britanic prin care acesta din urma isi limiteaza cheltuielile publice.

Conform The Telegraph, BBC va concedia in jur de 2000 de persoane din totalul de 17000 de angajati si sa mute 1000 la baza noua din Manchester ca parte a planului de a reduce cheltuielile anuale cu 700 milioane de lire.

Prin termenii acordului, BBC s-a angajat sa inghete pentru o perioada de sase ani taxa de licenta in valoare de 145.50 de lire platita anual de fiecare detinator de TV din Marea Britanie. Aditional, BBC va prelua din costurile suportate de guvernul britanic, inclusiv finantarea serviciului radio BBC World Services. Cu aceasta ocazie, Mark Thompson, directorul general BBC, a venit cu o serie de propuneri pentru diminuarea cheltuielilor, printre care se discuta si posibilitatea mutarii mai multor canale BBC in afara Londrei.

Intelegerea intre directorul general al BBC si guvern a fost realizata in graba, explica agentia de stiri, fara lunile de negocieri ce preced, in general, o astfel de masura. A venit ca urmare a eforturilor facute de guvernul de coalitie, dupa preluarea puterii, in directia taierilor bugetare.

BBC detine 8 canale TV nationale, 50 de posturi radio si un site cuprinzator. Ofera o varietate de programe de stiri, divertisment, programe pentru copii etc.

Stirea se actualizeaza.