Politistii au facut miercuri 14 perchezitii in Capitala si in mai multe judete din tara, la locuintele a 18 persoane suspectate ca luau masini in leasing, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu si le declarau furate pentru a incasa asigurarile.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru Mediafax ca politistii Serviciului Furturi Auto au facut 14 perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Dambovita si Teleorman, fiind vizata o grupare infractionala care a inselat societati de asigurari.

Sarca a precizat ca membrii retelei luau masini in leasing de la societati din tara, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu, iar ulterior le declarau furate pentru a incasa asigurarile. Prejudiciul estimat se ridica la sute de mii de euro.

Politistii cauta 18 persoane suspectate in acest caz, pe numele carora au fost emise mandate de aducere. Suspectii vor fi dusi la audieri la Serviciul Furturi Auto din Politia Capitalei.

  • UPDATE (17.30) Pana in prezent, la sediul Serviciului Furtul Auto al Politiei Capitalei, au fost aduse la audieri 12 persoane.

Actiunea este efectuata de politistii de la Serviciul Furturi Auto, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti si cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Potrivit unor surse judiciare, printre suspectii in acest caz este si managerul unei companii de telefonie mobila.

UPDATE 1: Lee Wilkins, fost manager al Vodafone Romania, suspect in acest caz

Lee Wilikins, fost senior manager al Vodafone Romana, este unul dintre suspectii in cazul furtului de masini de lux, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Romania libera. Masina pe care Lee Wilkins a dorit sa o vanda era un Porsche Cayenne, scrie sursa citata.

Surse din cadrul Vodafone Romania au declarat pentru romanialibera.ro ca Lee Wilkins nu mai este angajat al companiei din luna martie a acestui an, cand Willkins a plecat de la operatorul de telefonie mobila.

UPDATE 2: Membru in consiliul director al Astra, audiat in cazul fraudelor cu masini luate in leasing

Un membru din consiliul director al firmei de asigurari Astra si un angajat al societatii sunt audiati la sediul Politiei Capitalei, in ancheta privind masinilor luate in leasing, vandute ulterior si declarate furate pentru incasarea agurarilor, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

Sursele citate au adaugat ca cei doi dau declaratii in acest caz si ca fata de ei nu a fost luata inca nicio masura.