Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti la o intalnire cu reprezentantii turoperatorilor, ca doreste ca hotelurile Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa fie scoase la vanzare. "Sunt foarte multe structuri de turism care ar trebui vandute. Probabil ca se va scoate la vanzare patrimoniul RAAPPS", a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca unele hoteluri RAAPPS aflate in paragina sunt surse de venituri doar pentru directorii temporari ai acestora.

Udrea a amintit si de hotelurile Bradu din Covasna si Triumf din Bucuresti, aflate in patrimoniul statului si care ar trebui scoase la vanzare.

"Sa se faca transparent, prin licitatie publica, nationala sau internationala, numai sa se vanda aceste hoteluri. Am ratat cateva ocazii ca mari lanturi hoteliere sa ajunga in Bucuresti si sa investeasca aici, pentru ca statul nu a fost suficient de prompt in a da drumul acestor vanzari. Exista interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depasite astazi, au 20 si ceva de ani minim numai ca trebuie si noi sa ne miscam, altfel pierdem o piata", a aratat Udrea.

Ea a adaugat ca Bulgaria a privatizat litoralul vanzand acum 20 de ani catre investitorii germani, iar Romania a privatizat catre "prietenii guvernelor", iar astazi totul este in paragina.

RAAPPS detine zeci de baze turistice la nivel national.

Ea a vorbit si despre vilele de protocol ale "fostilor si actualilor nomenclaturisti", aflate in proprietatea statului, si pentru care acestia nu platesc chirie.

"Daca vor sa mai stea in vila respectiva sa o cumpere, sa dea statului banii, si sa stea acolo ca un bun proprietar, nu sa traga foloase de pe urma unui stat care inca isi mai permite sa creeze astfel de avantaje", a continuat Udrea.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, RA-APPS va scoate la vanzare imobile amplasate in zone centrale ale Capitalei, dar ii va exclude de la licitatie pe chiriasii cu datorii fata de regie si ii va despagubi pentru investitiile deja efectuate in locuinte doar daca acestea au fost autorizate in prealabil.

Guvernul a anuntat, miercuri, ca pregateste vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care nu sunt grevate de sarcini, sustinand ca procedura va fi derulata prin licitatie deschisa cu strigare, iar casele vor fi cedate la un pret care nu va cobori sub cel al pietei stabilit de un evaluator.