Municipalitatea va autoriza protestele profesorilor, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Sindicatele din educație au anunțat că vor organiza un nou miting în București - la care așteaptă 20.000 de oameni - joi sau vineri, dacă vor primi autorizație de la primărie.

Mars de protest al profesorilor pe traseul guvern - CotroceniFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea. Vă aduc aminte că au fost luni de zile proteste la geamurile Primăriei făcute de diferite grupuri de cetăţeni. Evident, vom autoriza toate protestele”, a răspuns Nicuşor Dan, întrebat de jurnalişti dacă va autoriza protestul cadrelor didactice de joi sau vineri, conform Agerpres.

Edilul general al Capitalei a subliniat că nu există protest care să fie respins.

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat miercuri că federațiile sindicale au depus o solicitare la Primăria Capitalei pentru un nou miting de amploare, la care sunt așteptați 20.000 de oameni, iar acțiunea de protest va avea loc joi sau vineri, în funcție de autorizația municipalității.

Peste 10.000 de cadre didactice au protestat în 25 mai în centrul Capitalei, inițial în Piața Victoriei, de unde au mers în marș până la Parlament, în cea de a patra zi a grevei generale.

În 30 mai, au ieșit în stradă peste 20.000 de angajați din învățământ, mulți dintre ei venind cu autocarele din alte județe. După ce au protestat în fața Guvernului, profesorii au plecat în marș până la Palatul Cotroceni: „Nu cedăm, ghinion!”.