Gabriel Liiceanu critică proiectul România Educată: „E ceva mult mai dramatic decât un eşec. Iohannis nu ar putea să spună un singur lucru făcut în orizontul acestui proiect”

de C.V.     HotNews.ro
Duminică, 26 decembrie 2021, 12:10 Actualitate | Educatie


Gabriel Liiceanu
Foto: Hotnews
Scriitorul Gabriel Liiceanu consideră că Proiectul România Educată nu reprezintă doar un eşec, ci este ceva ”mult mai dramatic” de atât, menţionând că preşedintele Klaus Iohannis nu poate spune un singur lucru făcut în orizontul acestui proiect. ”Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm”, a explicat Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu a fost întrebat, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă Proiectul România Educată este un eşec, transmite News.ro

„E ceva mult mai dramatic, de fapt, decât un eşec, pentru că, în clipa în care, dacă ideea a fost a lui, a candidatului la funcţie de atunci sau i-a fost sugerată, a fost de departe o săgeată înfiptă la ţintă. România nu îşi putea reveni din ceea ce trăia după 90 decât dacă populaţia îşi schimba încet, încet mentalul colectiv (...) şi totul pornind de aici, de la o România educată s-ar fi schimbat. Nu poţi să te apuci să faci căi ferate, şcoli, spitale cu oameni care nu ştiu să gândească şi nu au calificările cu pricina. Totul trebuie luat de acolo, de la bază, aşa cum a făcut Spiru Haret, care s-a gândit cum poate educa ţara pornind de jos, de la sate. Şi ăla a fost un moment formidabil”, a povestit Liiceanu.

România Educată - „câteva cufere de hârtii din care nicio literă în aceşti şapte ani nu a trecut în realitate, niciuna, de niciun fel”


El a precizat că România Educată a produs “câteva cufere de hârtii”, dar nicio literă din proiect nu a trecut în realitate.

„Ce s-a întâmplat pe urmă, cum acest proiect a rămas o coajă goală, un maldăr de hârtii, rezultate din activitatea unei comisii care să se ocupe de... să pună pe picioare România Educată şi care a produs câteva cufere de hârtii din care nicio literă în aceşti şapte ani nu a trecut în realitate, niciuna, de niciun fel. Dacă preşedintele actual al României ar face interviuri, nu ar putea să răspundă, să spună un singur lucru, care s-a făcut în orizontul proiectului România Educată. (...) Ce este grav este că lucrurile astea, corupţia, diplomele furate, doctoratele furate la vârf, faptul că 60% din parlamentari, potrivit cărţii Nu tot ei, a lui Valeriu Nicolae, sunt impostori şi 75% sunt şantajabili, toate astea fac parte din contraselecţia valorilor care ar fi dus la o Românie cultivată, culturală”, a explicat Gabriel Liiceanu.

Scriitorul a declarat că ministrul Educaţiei pus să facă România educată, Sorin Cîmpeanu, se evidenţiase prin gesturi contrare acestui proiect.

„Culmea ea că, în 21 iulie, cred, anul ăsta, Klaus Iohannis a ieşit din nou la rampă şi a zis nu se mai poate continua aşa, toleranţă zero la furt intelectual. Toleranţă zero. Şi l-a păstrat mai departe, ministrul Educaţiei, pus să facă România educată, care avea un CV plin de proiecte şi de gesturi care sprijineau pe cei care plagiază. Îl ajutase pe Ponta, se evidenţiase prin gesturi contrare României Educate, care privilegia pe cei care furaseră doctorate, care a vorbit de momentul T0, să uităm ce s-a plagiat până acum, să începem de acum cu nişte noi structuri, cu reforme. Totul era pe dos. Vorbele pe care le-a rostit Klaus Iohannis ca preşedinte prezentându-şi programul, cele cu care a revenit în câteva rânduri, nu au avut niciodată nicio acoperire. De fiecare dată am căzut în plasa unor speranţe false. În clipa de faţă cred că nu mai crede nimeni că de aici va ieşi ceva. Nu a ieşit nimic, nici nu are cum să iasă”, a precizat Liiceanu.

Liiceanu; „Nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm”El consideră că cel mai grav lucru este că acest proiect care nu a fost pus pe picioare niciodată ne ia perspectiva istorică.

„Nu poţi să accepţi că tot ceea ce scoate pe gură un politician totul de la A la Z e minciună, că totul e propagandă vidă. Nu înţeleg cum ales aceast slogan că nu avea nimic comun cu facerea lui. Care este gravitatea lucrului? Că acest proiect care ar fi însemnat o renaştere a României în spaţiul civilizaţiei occidentale, nu că a eşuat, nu a fost pus pe picioare niciodată, ne ia perspectiva istorică. Ăsta e lucrul cel mai grav. Pentru că oamenii care gândesc ce se întâmplă şi văd la lucru cinismul de a spune un lucru şi de a face cu totul altceva, îşi dau seama că nu mai ştiu ce să vadă pentru România înainte. Nu ai perspectivă, noi nu mai avem în momentul de faţă perspectivă istorică. Nimeni nu mai are, nimeni nu poate să ştie cum vom ieşi din depresia de corupţie generalizată, de stat mafiotizat în care ne aflăm”, a mai explicat Gabriel Liiceanu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12922 vizualizari

 • -34 (88 voturi)    
  mda (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:13)

  cucuveauamov [utilizator]

  o medalie acordata la timp, o decoratie in fata natiei sau macar stergerea unor datorii ar fi imblanzit inima filosofului
  • +29 (61 voturi)    
   Nu stii nimic despre oamenii de cultura din Romani (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:31)

   relax4 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Se vede gandirea de trol rus.
   • -16 (52 voturi)    
    e adevarat (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:02)

    cucuveauamov [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    nu stiu nimic despre filosoful care, atunci cand intelectualul Basescu ii spunea ca avem prea multi filosofi in tara si ne trebuie si niste chelnari, lasa, cu intelepciune, ochii in pamant
    • -3 (9 voturi)    
     Ba io' stiu: (Duminică, 26 decembrie 2021, 21:19)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

     "Dumneavoastra ati spus in cuvantul pe care ni l-ati adresat ca nu stiti daca ati fost la inaltimea exigentelor macar a unei parti din intelectualitatea romana. Fac parte din acei carora li s-a lipit eticheta de ᅡintelectual al lui Basescuᅡ si as vrea sa spun cu aceasta ocazie ca ati fost la inaltimea unei bune parti a intelectualitatii din tara asta. (...) Asta inseamna tocmai ca s-au recunoscut cu valorile lor in activitatea dumnavoastra", a spus Gabriel Liiceanu.
     Ptiu!
   • -1 (21 voturi)    
    Magnific! (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:33)

    ZVrk [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    Un raspuns bine argumentat, din care razbate o gandire profunda, cu adevar "intelectuala"!
   • -4 (16 voturi)    
    Dar daca primea o subventie, o sinecura, ceva... (Duminică, 26 decembrie 2021, 20:16)

    X-Files [utilizator] i-a raspuns lui relax4

    Dar daca primea o subventie, o sinecura, ceva...hehehe, sa fi vazut atunci ce proiecte marete realizase deja Sfantul Dulap!
    • 0 (0 voturi)    
     Are Humanitasul desteptilor ! Chiar ca nu stiti (Vineri, 31 decembrie 2021, 22:00)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui X-Files

     nimic despre el !
  • +9 (17 voturi)    
   Corect: nu a esuat pt ca nu a fost aplicat (Duminică, 26 decembrie 2021, 18:21)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Dl Liiceanu, desi foarte controversat acum in mediile intelectuale (e acuzat de multe actiuni lipsite de etica, pe la Humanitas, in implicarea politica, etc), are dreptate cu privire la faptul ca proiectul dlui Iohannis e doar un slogan fara acoperire factuala.

   Ideile astea ale presedintelui ("Romania educata", "Romania normala") par nobile la prima perceptie si dau bine in comunicarea politica, dar fundamental sunt de o manifesta mediocritate si vadesc lipsa de pragmatism si interes utilitarist.

   Dl Iohannis, abil pe skiuri si aproape la fel de mare iubitor de golf ca Obama (presedinte cu 79 zile petrecute la golf in primul an la Casa Alba), pare din ce in ce mai rupt de contextul realitatii romanesti de la nivelul strazii (sau curtii cu wc), dumnealui e deja intrat personal intr-o "normalitate" care nu corespunde deloc cu cea romaneasca.

   Presedintele mai are aproape 3 ani de mandat, vom vedea daca va reusi sa implementeze concret, cu ajutorul Guvernului pe care l-a instalat, macar o parte din ce a promis.

   Romania va supravietui si se va dezvolta si fara dnii Iohannis si Liiceanu, dar nu e totuna daca domniile lor vor impinge lucrurile in directia pe care ne-o dorim sau vor ramane la declaratii pompoase si contre mediatice.

   Exemplul extraordinar al dnei profesor Romanescu (liceul de informatica din Iasi, vezi articol Hotnews) ne arata totusi ca se pot face foarte multe pe teren, direct, de catre profesori si fara ca Guvernul, Presedintele sau vreo "somitate" sa fie implicati.

   Mentalitatea de a astepta si chiar cere cu vehementa ca "statul" sa faca ceva chiar si atunci cand se poate si altfel e una inca predominanta in Romania (comunismul si-a lasat amprenta morbida) si e foarte periculoasa pe termen lung.
   • -1 (5 voturi)    
    Obama sau Trump? (Duminică, 26 decembrie 2021, 20:27)

    anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    Am apreciat comentariul si am dat +. Totuși, de ce analogia cu jucatul golf al lui Obama? Aici Obama a fost modest in raport si cu Trump si cu alti presedinti - a se vedea media anuala de 41 runde de golf (https://www.golfchannel.com/article/golf-central-blog/obamas-final-tally-333-rounds-golf-potus), cu cele ale lui Trump - https://thegolfnewsnet.com/golfnewsnetteam/2020/12/30/how-many-times-president-donald-trump-played-golf-in-office-103836/
  • +3 (9 voturi)    
   xexe (Duminică, 26 decembrie 2021, 19:15)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Spre deosebire de tine, galio si ceilalti troli care sunteti imblanziti cu cana de votca proasta. Ai si matale dreptate...
  • +2 (2 voturi)    
   Liiceanu are dreptate (Luni, 27 decembrie 2021, 11:52)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Nu conteaza cine-i Liiceanu, conteaza ca asa-zisul presedinte n-a facut abolut nimic in afara de vacante si mai trebuie sa-l rabdam inca 3 ani.
   Un gunoi.
 • +46 (66 voturi)    
  Totusi, ficusul lenes de la Cotroceni (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:16)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  A facut ceva, a promovat impostura prin realesul sinistru al educatiei si-n Guvernul Ciuciu, acelasi tartor al plagiatorilor Campeanu.
  • +17 (29 voturi)    
   Deci, ceva a facut, totusi (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:58)

   axxa [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

   dar nici macar un singur lucru din atributele functiei. ASta e clar. I-ar mai trebui un mandat sa scape de angoasa urmaririi penale pentru casele din meditatii. Invariabilul "rau cel mai mic" ales de romani si efectele lui dezastroase.
 • +46 (62 voturi)    
  Mie unul nu imi este cunoscut.... (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:22)

  gigiN [utilizator]

  ....vreun "proiect" dus la indeplinire de catre...Dulap.In afara,desigur,de cel cu aducerea psd-ului la guvernare pentru a ajuta pnl-ul sa duca totul...la groapa !!!
 • +33 (47 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:30)

  [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   Cred ca nu ai trait timpurile de dinainte (Luni, 27 decembrie 2021, 13:12)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui

   de 1989, de spui ca Johannis e mai odios decat Ceausescu.
   Ia sa te scoli matale la 5 dimineata ca sa stai la coada la carne (si apoi sa aflii ca de fapt in ziua respectiva nu se aduce carne la Alimentara), sa ingheti de frig in casa in toiul iernii, sa ti se intrerupa curentul seara pe motiv ca de curent au nevoie intreprinderile si nu populatia, sa ai 2 ore program la tv (si ala cu marile realizari ale tovarasului), sa ai ratie de benzina 5litri pe luna...si ai sa vezi care dintre cei doi e mai odios.
 • +43 (53 voturi)    
  De acord (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:31)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Aveti dreptate!

  "Guviernul mieu" a reusit!
  Romania needucata!

  Marele Turist al patriei a facut nimic!
  Nu va ramane in istorie cu nimic!

  De dupa revolutie va ramane ca cel mai slab Presedinte al romanilor!
  Cu 6 milioane de voturi pe care le-a adunat si le-a inselat in acest timp nu ne ramane decat sa asteptam sa demiioneze!
  Daca are curaj!
  Si intelege ca a esuat!
  Cred ca nici onoare nu are!

  Romanii asteapta sa se care!
  • +15 (21 voturi)    
   Cum "sa se care"?! De ce a adus PSD-ul la putere?! (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:11)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Ca sa nu fie suspendat, sa-si faca 2 mandate pline, sa aiba toate beneficiile pentru asta si acces la ceva functii europene (vrabia Mihai Viteazu!).
   Daca n-are doua mandate pline, CIUCIU, nu Ciuca!
   Asta e gunoiul imund de la Cotroceni!
   • -5 (9 voturi)    
    xexe (Duminică, 26 decembrie 2021, 19:19)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui danduta

    Da care "beneficii" le pierde daca e suspendat? Ca e o tema draga trolilor #ciumarosie

    Hai, explica ce beneficii sau drepturi pierde un presedinte care e suspendat si nu face 2 mandate "pline", ca e vesnica voastra intoxicare cu: "sigur, vrea sa nu fie suspendat ca sa ....". Nu te jena, exolica-ne ca pari priceput si limbut.
    • +4 (6 voturi)    
     Beneficii! (Luni, 27 decembrie 2021, 1:32)

     john-doe [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

     E destul ca pierde 3 ani de golf si turism de lux pe banii nostri!
  • +14 (20 voturi)    
   Demisia e un gest de onoare (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:44)

   axxa [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   de care nu poate fi acuzat. Pan'aici! Are si el, totusi, niste limite. Ma bucuram ca aparuse la orizont posibilitatea suspendarii, dar a disparut orice sansa prin asocierea la guvernare cu psd. Calca pe cadavre (citu, orban, ciuca). Nu mai are cine sa-l suspende si respira usurat. Si-ar baga unghia in gat sa ramana fara beneficiile oferite fostilor pana la sfarsitul vietii. Obiectivul lui pana in 2024 este #REZIST.
 • +40 (52 voturi)    
  Excelent interviu ! (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:34)

  n italy [utilizator]

  Marele filozof Gabriel Liiceanu a aratat exact cum n-a facut nimic klaus iohannis in cei sapte ani de zacut la Cotroceni si mizeria politica ce va ramane in urma lui !Bravo Sebi Zachmann !Sigur ca trolii,analfabetii si fanatizatii latrinelor tv vor sari iarasi ca arsi la adresa intervievatului..
  • -17 (33 voturi)    
   Ca intelectual (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:18)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui n italy

   al informatorului Băsilă, e normal ca filozobul să dea cu bâta. Are și de ce, nu-i vorbă
   • +6 (8 voturi)    
    e malitios. liiceanu (Duminică, 26 decembrie 2021, 19:42)

    muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    De fapt dulapul chiar a muncit 7 ani la proiect si i-a iesit, nu?
 • +27 (39 voturi)    
  Romania Educata sa Fure si sa Minta (Duminică, 26 decembrie 2021, 12:52)

  moima [utilizator]

  Este un program national implementat cu puterea exemplului de presedintele Iohanis Werner!
 • -10 (40 voturi)    
  barna din ochiul propriu (Duminică, 26 decembrie 2021, 13:37)

  PrivireCritica [utilizator]

  Nimic despre razboaiele personale ale dlui Liiceanu cu alti oameni de cultura, despre esecurile lui editoriale, despre obstinatia de a se autopublica cu orice pret, in general despre nevoia lui de a fi bagat in seama...
  • +12 (28 voturi)    
   Care esec? (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:33)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Esec editorail este cartea lui Grindeanu, care a aparut dar nu e! Poate te gandesti ce ar fi astazi in Romania piata de carte fara cartile publicate de Humanitas!
   • -7 (17 voturi)    
    exemple (Duminică, 26 decembrie 2021, 18:01)

    PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui ber

    tirajul cartilor Humanitas e de 1000 - 1500 exemplare, asta e un esec clar editorial, nu publica nimic din literatura anglo-saxona, la nivel stiintific sau sociologic e zero, si in general e doar dupa criterii subiective
  • +14 (26 voturi)    
   Concret si la subiect? (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:05)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   A gresit cu ceva Liiceanu in articol si argumente?
   Sau o dam pe vesnica "Ba, p-a matii!"
   • +2 (14 voturi)    
    contributia Humanitas in ultimii 5-10 ani e zero (Duminică, 26 decembrie 2021, 20:12)

    PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Liiceanu a inmormantat editura Humanitas, insista cu autopromovarea lui si a cartilor lui mediocre, a prabusit tirajele,are principal criteriu de selectie a beletristicii sa fie ieftine drepturile de autor si sa nufie peste 250 de pagini, ramane cu o mana de autori, aceiasi de 20 de ani si inca spera sa ia Cartarescu Nobelul desi e foarte departe de acest vis. Sa spuna real ce tiraje are la carti si de ce insista cu atitudinea lui belicoasa https://ziare.com/stiri/stiri-juridice/gabriel-liiceanu-proces-liviu-antonesei-recurs-despagubiri-100-mii-euro-1701352
  • +8 (18 voturi)    
   Uite cum iese trolul la iveala! Viermele din hoit! (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:15)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   Articol detector de rusi sputnici si alti idioti utili!
   • -2 (10 voturi)    
    cititor (Duminică, 26 decembrie 2021, 20:07)

    PrivireCritica [utilizator] i-a raspuns lui danduta

    cred ca am de 10 ori mai multe carti decat oricare comentac si citesc minim 100 de carti pe an, Daca sustineti ca in ultimii 10 ani Humanitas e o editura de succes va rog sa mentionati cartile sau autorii de succes
 • -17 (33 voturi)    
  Acum da (Duminică, 26 decembrie 2021, 13:58)

  Unforgiven [utilizator]

  Putem iesi la tribuna si sa strigam in gura mare cat de incompetent si corupt este Klaus Iohannis, acum ca s-a asociat cu PSD se poate face asta, dar cand era asociat cu USR nu se puteau spune cuvinte atat de critice la adresa inaltimii sale, ca doar era asociat cu partidul securistilor impostori, care daca va mai ajunge la putere vreodata va distruge total aceasta natiune.
  In rest nicio noutate despre Iohannis si nu e nicio mirare ca e un impostor atat de mare si corupt, numai cine nu a vrut sa vada nu a vazut si numai prostanacii l-au votat crezand in niste vorbe goale si minciuni bune de prostit naivii si oamenii mari cu minte infantila.
  • +11 (29 voturi)    
   KWJ a fost intotdeauna asociat cu psd (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:45)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

   USR-istii nu sunt nici securisti, nici impostori.
   USR-istii sunt oameni cinstiti, competenti, inteligenti, patrioti, care incearca sa duca Romania in randul tarilor in care democratia functioneaza, in care este respectat statul de drept si independenta justitiei.
   USR-istii nu au nicio legatura cu Securitatea.
   Securitatea era odioasa in trecut pentru ca avea toate depturile, putea omori oameni, ii putea aresta, ii putea da afara din case sau din serviciu, ii putea persecuta in fel si chip pe opozantii regimului.
   Astazi, Serviciile Secrete culeg doar informatii.
   Nu pot face rau decat infractorillor, predand informatiile procurorilor, care ii pot trimite in judecata.
   Asa ca renuntati stimati sustinatori ai mafiei psd la catalogarea adversarilor ca securisti.
   • -3 (15 voturi)    
    dulce naivitate... (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:41)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Eu cred ca userisitii sunt feți-frumoși pe cai albi.
   • -8 (18 voturi)    
    Sigur ca da (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:52)

    Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Daca un USR-ist se vede curat si democratic este pentru ca face parte din clica aia care are darul de a polei adevarul cu sloganuri de suprafata care mascheaza un sistem securist, care incearca din rasputeri sa iasa la suprafata doar prin impostura si intimidare a adversarului prin rea credinta, practici binecunoscute de la vechea securitate si care au fost perpetuate in noua securitate, care s-a condensat in jurul partidului rezist-USR.
    USR-istii nu sunt nici cinstiti si nici competenti, ei sunt doar mincinosi si impostori, singurul lor merit fiind ca sunt vocali si scandalagii si ca au in jurul lor o gasca care ii tot propulseaza in fata prin adulatii puerile facute de sistemul rezist pe care il au in spate.
    USR-istii nu sunt nici patrioti, ei avand aversiune pentru tot ceea ce este stramosesc si traditional, urasc familia traditionala, biserica, credinta si toate valorile neamului romanesc.
    USR-istii nu sunt nici macar inteligenti, intrucat nu au reusit nici macar sa ramana la putere alaturi de un presedinte si un partid care fac parte din spectrul lor de gandire si actiune de tip securistoid, cu beneficii pe termen scurt rezultate din poleiala sloganurilor copilaresti pe care le promoveaza turmei de ovine careia i se adreseaza.
   • -4 (8 voturi)    
    Nuuu! (Duminică, 26 decembrie 2021, 21:04)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Doar mamicutzele , taticutzii, unchiuletzii, matusicile si bunicutzii lor! Aia de i-au plasat Securitatea in lumea larga, urmand sa-si creasca si puiutzii pe-o masura! Ceea ce au si facut, cu binecuvantarea noilor stapani.
    Hai ca esti nostim!
 • +13 (21 voturi)    
  despre RO educata sau NU (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:07)

  ..13 [utilizator]

  Romanii se pot educa formal, prin mers la scoala, etc, dar dupa 7 ani de proiectare suntem inca departe de vreo tinta daca cumva aceasta a fost formulata vreodata....

  romanii se mai pot educa prin munca, la locul de munca daca intalnesc un mediu care sa ii modeleze si asta inseamna pentru multi ca acel mediu sa te forteze, carevasaazica de voie de nevoie sa muncesti si sa faci o treaba de calitatea.Multi o fac si sunt multimiti de rezultate deci se poate si romanul ar vrea sa faca treaba mai buna dar politicianului ce ii mai ramane sa spuna/promita ???

  Se vede treaba ca de indata ce trece romanul granitza in atara tarishoarei sale cum incepe sa progreseze. Cum revine vreunul inapoi in tara cum i se da la cap, e bagat la fund de tot felul de unii sau/si de altii, sau incepe de la sine putere sa reia vechiile obiceiuri de care se dezbarasase in afara.

  Vecinul meu a fost plecat in afara si a lucrat acolo vreo 2-3 ani si cand a revenit acasa avea grija de locul de parcare, indeparta zapada si mizeria dar l-a tinut obiceiul asta fix 1 an, hai max. 2 ani, dupa care a revenit la standardele locale.

  Asta e neicusorule nu avem standarde, nu avem target-uri, nu avem asteptari decat de tip local, mafiot, cu plagiate si alte minciuni gramada.

  Justitia, vai de mama ei, ca daca macar amarata aia functiona in parametrii normali se mai intampla ceva normal in tara - altfel doar paraghelii neicushorule ca asta se poate si vrea rumanul.

  Sanatate - macar de asta sa avem parte...
 • +16 (22 voturi)    
  Presedinte Esuat (7 ani) => Tara Esuata! (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:45)

  mike123 [utilizator]

  Adevarul este ca si majoritatea partidelor si a politicienilor .....au ESUAT!
 • +8 (18 voturi)    
  Cred ca face (Duminică, 26 decembrie 2021, 14:58)

  yol [utilizator]

  spume varanu felix….
  I-au luat toti seama, domn’profesor, n-aveti cu cine! Nici mucuveaua maro nu mai stie ce sa minta pe aici. E groasa, domn profesor!!
  Bagati-l pe gadea diseara la o serie de flegme, ca incepe lumea sa-si dea seama ca sunteti impreuna.
 • +18 (24 voturi)    
  cum sa critici ceva ce nu exista? (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:09)

  Antenistontel [utilizator]

  ca singura realizare a lui iohannis-premierul de la grico a fost ”guvernul lui”.
  ca asta era buba usr-ului, nu-i asigura ”guvernul lui”!
 • -1 (25 voturi)    
  Diaspora? (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:09)

  Holtzkoph [utilizator]

  Ce fraieri aia din diaspora care au stat ore la coada sa voteze.
  Sa vada toata Europa ce stat "medieval" avem.
  Romania TARA DE CACAT !!!
  Scapa cine poate !!!
  Plecam cu totii din acest spatiu "mioritic" in care
  hotia, minciuna, spiritul de "gasca", incompetenta
  pilele , relatiile sunt valorile care domina de vreo 60 de ani.
  • -3 (13 voturi)    
   Drum bun! (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:42)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Holtzkoph

   Și cale batută!
 • +7 (15 voturi)    
  In mod democratic (Duminică, 26 decembrie 2021, 15:43)

  Ibit [utilizator]

  Iohannis trebuie sa dea un raspuns !
  Asteptam.....
 • -9 (25 voturi)    
  ehe...maestrul liiceanu... (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:00)

  rapidos [utilizator]

  si-o fi cremuit dragutul corp inainte sa scrie , s-o fi parfumat pe nepretuitul hoit , cum se lauda intrun celebru editorial dintr-o revista la fel de "celebra " ?a pierdut ocazia sa taca !
  • -5 (15 voturi)    
   Parfumul disprețului narcisist (Duminică, 26 decembrie 2021, 16:44)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui rapidos

   Cu ăsta se dă în mod sigur, zilnic. Nu-i poți ajunge la nas, acolo unde miroase bine, măi banalule! ;)
 • -10 (14 voturi)    
  Spus mai clar … (Duminică, 26 decembrie 2021, 17:59)

  Timonierul [utilizator]

  Președintele României este vinovat ca romanii sunt inculți ?!?
  Nu este treaba unui președinte sa educe poporul roman , care după cum se vede in comentariile de mai sus, sunt destul de educați.
  Am citit ceva din opera acestui domn Liiceanu , nimic nou, rămâne un filozof decent , dar a “educa” romanii nu este sarcina filozofului .
  Tot din comentariile de mai sus reiese , regretele unora după individul care a călcat in picioare un popor , individ fiind un cuvânt fin pentru crimele săvârșite și “cultura “ de 4 clase .
  Ceaușescu a fost un criminal egal sau mai mare decât Hitler.
  Câți au murit sau dispărut in lagărele de concentrate și Șantierele comunistului Ceaușescu .
  Nu apreciez comentariile unora, care doar au citit despre comunismul roman, vorbesc din unele publicații ale lingăilor vremii.
  Nu sunt un admirator al domnului președinte , așa cum discutam la o întâlnire recenta cu câțiva romani și in totalitate de acord :
  Nimeni nu este bun pentru a conduce România !
  Nimeni, chiar și Dumnezeu președinte, a doua zi romanii vor începe sa înjure și sa scuipe .
  Sa fie in DNA nostru sa judecam “artificial” și cu răutate ?
 • +1 (9 voturi)    
  AOOOOLEU (Duminică, 26 decembrie 2021, 19:20)

  COCH [utilizator]

  Cum don Ilicescu, politicienii minte? Waw, vorba rezistilor. Oare in 90 cine era pe lista CDR? mANDEA? Nu! Talica! Deci cine are stofa de mincinos? Tot talica. Noi stiam ca verner e pe langa aauuttiisstt si un mare mincinos, ca voi toti politicienii.Injuratura caRE NE Uneste, UE politicieni!!!
  Ca sa continui cu replica la comentarii, da, sunt platit de rusi, de chinezi, de udrea, sunt trol comunist...ce vreti voi, vadut si cumparat de mama leilor, ca sa nu fie vreun dubiu.
 • +3 (7 voturi)    
  tara de hoti (Duminică, 26 decembrie 2021, 20:59)

  sareta [utilizator]

  Nimic de neinteles intr-o tara in care avem un Presedinte ,un Rege si chiar si un Imparat acoperiti de documente legislative ! Rezultatele sunt si pe masura unei Constitutii improvizate
 • 0 (0 voturi)    
  Din fericire (Luni, 27 decembrie 2021, 16:10)

  Timonierul [utilizator]

  su nefericire , filozofi am tot avut…
  Nu m-a interesat “opera” domnului menționat in articol, la un colț de strada sau la un șpriț , cu totii suntem filozofi .

  Țara piere și baba se piaptănă !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by