Ministerul Educaţiei a transmis, joi, seară, că numărul elevilor care vor beneficia de burse şcolare, în anul şcolar 2021 – 2022, este de 1.421.467, în creştere faţă de anul trecut, iar bugetul estimat pentru 2022 este de patru ori mai mare decât a fost în 2020.

Protest elevi in prima zi de scoalaFoto: Agerpres

”Consiliul Naţional al Elevilor se dezice de modul eronat în care Ministerul Educaţiei prezintă situaţia privitoare la participarea structurii noastre la negocierile referitoare la stabilirea criteriilor de acordare a burselor”, a transmis, joi seară, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, iniţial, una dintre propuneri a fost ca bursa de merit să fie diferenţiată în două feluri, după pragul de medie, respectiv un anumit cuantum pentru mediile cuprinse între 9,00 şi 9,49 şi un alt cuantum pentru mediile cuprinse între 9,50 şi 10.

”În comunicatul de presă transmis de Ministerul Educaţiei joi seara, prima propunere a fost eludată, iar propunerea noastră a fost prezentată în mod eronat. În acest sens, ne exprimăm dezamăgirea cu privire la modul în care Ministerul Educaţiei comunică negocierile avute alături de reprezentanţii elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor nu a agreat niciodată propunerea referitoare la creşterea mediei pentru acordarea bursei de merit la 9,50. Astfel, solicităm asumare în luarea deciziilor şi verticalitate în comunicarea publică”, a mai transmis organizaţia, potrivit News.