Elevii din clasele I-VII de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" din Techirghiol vor avea toate manualele în format digital, iar în acest fel nu vor mai purta zilnic ghiozdanele pline de cărți. ​Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa a lansat proiectul-pilot denumit "Un ghiozdan relaxat" pentru elevii claselor I-VII, prin care manualele să nu mai fie transportate între casă şi şcoală, putând fi utilizate şi tabletele, se arată într-un comunicat al instituției.

GhiozdaneFoto: Hotnews

"Părinţii, elevii şi cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă şi la şcoală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele şi cărţile vor rămâne în sala de clasă", precizează IŞJ Constanța.

​Proiectul-pilot a fost lansat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în colaborare cu Primăria Oraşului Techirghiol, iar în anul următor școlar va fi extins la alte școli.

"Scopul proiectului este acela de a oferi o alternativă de lucru elevilor, alternativă care să demonstreze că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru principalii beneficiari ai educaţiei. În acest context, Liceul Teoretic 'Emil Racoviţă' Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect, deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev şi există 50 de tablete", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IŞJ Constanţa.