Elevii din lotul olimpic al României au obținut o medalie de argint și trei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO). Competiția a reunit elevi din 38 de țări; în cadrul concursului, aceștia au susținut, individual, o probă teoretică și una practică.

Lotul Romaniei la Olimpiada Internationala de Stiinte ale PamantuluiFoto: edu.ro

Medalia de argint a fost obținută de:

  • Alexandru Slavoia - elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea

Medaliile de bronz:

  • Florian-Chiriac Călina - elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova
  • Andrei-Mircea Lupuleasa - elev în clasa a XI-a la Colegiul Național din Iași
  • Andrei Marin - elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București

Aceasta a fost a XII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, s-a desfăşurat la Kanchanaburi, în Thailanda, în perioada 8-17 august; la competiție au participat 154 de elevi din 38 de țări, informează Ministerul Educației.

"Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă", se arată în comunicatul Ministerului.

Vezi aici pagina oficială a competiției